2015-05-07 08:49:16
Φωτογραφία για Πάτρα: Δωρεάν μέτρηση της πνευμονικής λειτουργίας μέσω σπιρομέτρησης στην πλατεία Γεωργίου
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Πατρών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω της Διεύθυνσης Δημοσίας Υγείας στα πλαίσια προστασίας και προαγωγής της υγείας του γενικού πληθυσμού της Περιφέρειας, διοργάνωσε την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 στην Πλατεία Γεωργίου μπροστά από το Θέατρο Απόλλων και θα συνεχίσει και σήμερα Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 από ώρα 10 το πρωί έως 1 το μεσημέρι ΔΩΡΕΑΝ μέτρηση της πνευμονικής λειτουργίας μέσω σπιρομέτρησης για ενημέρωση και προσυμπτωματικό έλεγχο».

Η εκδήλωση απευθύνεται στους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και έχει ως σκοπό την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα πρόληψης του καρκίνου του πνεύμονα.

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η πιο συχνή αιτία θανάτου, συνδέεται κυρίως με το κάπνισμα και είναι υπεύθυνος για το 18% των θανάτων από καρκίνο παγκοσμίως.

Η καπνιστική συνήθεια στην Ελλάδα διατηρείται σε υψηλά επίπεδα με αυξητικές τάσεις ανάμεσα στα δυο φύλα, ειδικά στους νέους.

Οι σύγχρονες στρατηγικές για τη μείωση της θνησιμότητας εστιάζονται πλέον στην πρόληψη και στην πρώιμη διάγνωση. Έχουν ως στόχο την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού σε θέματα πρωτογενής πρόληψης, η οποία εστιάζει κυρίως στη μείωση της συχνότητας της νόσου μέσω αλλαγής συμπεριφοράς με αποφυγή έκθεσης σε περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως την διακοπή του καπνίσματος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ