2015-05-07 16:10:11
Φωτογραφία για ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΠΟΥ
Γιούνκερ: Αναφορές σε Grexit θα προκαλούσαν αναταραχές στις αγορές

Aνοιχτό είναι το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αναφέρει σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ υπογραμμίζοντας πως «το θέμα της ανακούφισης του ελληνικού χρέους δεν είναι ταμπού».

«Από πολιτική άποψη, η μόνη προθεσμία για την Ελλάδα είναι εκείνη στα τέλη Ιουνίου, όταν λήγει το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης. Θα μπορούσε όμως, να υπάρξει και ταχύτερη προθεσμία εάν το πρόβλημα ρευστότητας στην Αθήνα γίνει πολύ μεγάλο. Είναι προς το κοινό μας συμφέρον να αποφύγουμε αυτό το σημείο. Δεν θέλουμε μία συμφωνία υπό πίεση».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι δεν θα αναφερόταν στις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εν μέρει λόγω και του αντίκτυπου που κάτι τέτοιο θα είχε στις χρηματοικονομικές αγορές. Μιλώντας σε συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απάντησε όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα Grexit: «Εάν έλεγα ότι το Grexit αποτελεί επιλογή, τι πιστεύετε ότι θα συνέβαινε τότε στις χρηματοοικονομικές αγορές;»


Ο Γιούνκερ έχει κατά το παρελθόν αποκλείσει το ενδεχόμενο Grexit, ενώ άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο να κάνουν εικασίες για μια τέτοια πιθανότητα, φοβούμενοι ότι θα μπορούσε να προκληθεί μαζική φυγή κεφαλαίων από την Ελλάδα.

Ο Γιούνκερ είπε ότι νωρίτερα σήμερα, μίλησε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι για την Ελλάδα και ότι στη συνέχεια θα έχει και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Δήλωσε επίσης ότι σημειώνεται πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της, χωρίς ωστόσο να θέλει να επεκταθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ