2015-05-08 14:43:00
Φωτογραφία για Ποδοσφαιρκό GREXIT: Πέρασε από την Ολομέλεια το νέο νομοσχέδιο
Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο πέρασε από την Ολομέλεια και πλέον η... μπάλα περνάει στα πόδια των ανθρώπων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, που θα αποφασίσει αν κάποιο από τα άρθρα θίγει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Τα επίμαχα άρθρα 5 και 15 για τους τακτικούς δικαστές και το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, πέρασαν κανονικά από τη Βουλή και στο πρώτο μάλιστα υπήρξε ονομαστική ψηφοφορία (146 ψήφοι σε σύνολο 246 που ψήφισαν), κάτι που είχε ζητήσει η Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα, το Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ζητήσει αρχικά και για το άρθρο 15, αλλά μετά την αλλαγή που έγινε από τον Σταύρο Κοντονή, αποφάσισε να αποσύρει το σχετικό αίτημα, αφού η λέξη "εσωτερικές" βγήκε και ως εκ τούτου έγινε αυτό που ήθελαν οι διεθνείς Συνομοσπονδίες.

Η UEFA θα λάβει μεταφρασμένο το νομοσχέδιο και θα πάρει την τελική της απόφαση, όπερ σημαίνει ότι η αγωνία είναι μεγάλη, καθώς αν ανάψει το "κόκκινο φως", αυτό θα σημαίνει Grexit. Πάντως, από την πλευρά του Υπουργείου τονίζεται πως έγινε ό,τι χρειαζόταν, για να συμβεί το απευκταίο σενάριο και έδειξαν στην UEFA και στην FIFΑ πως δεν έχουν κανένα ζήτημα να επέμβουν στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Πηγή: sport24
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ