2015-05-08 22:40:14
Φωτογραφία για ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΓΙΑ FINAL 4, ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ... ΟΧΙ ΜΟΝΟ!
Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο "RedPlanet.gr" ενόψει του Final-Four, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός έχει ελπίδες να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ευρώπης. Εκθείασε τη δουλειά του κόουτς Σφαιρόπουλου, σχολίασε τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ και επεσήμανε πως οι ερυθρόλευκοι θα πάνε προσγειωμένοι στη Μαδρίτη για να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Αναλυτικά Ο Γιώργος Πρίντεζης, κατά την διάρκεια της MEDIA DAY της ΚΑΕ Ολυμπιακός, μίλησε ενόψει της συμμετοχής των ερυθρολεύκων στο Final-Four της Μαδρίτης. Τόνισε πως οι Πειραιώτες έχουν ελπίδες να κατακτήσουν τον τίτλο, εκθείασε την δουλειά που έχει κάνει φέτος ο κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος στην ομάδα, σχολίασε τι θα πρέπει να κάνουν σωστά οι Πειραιώτες για να κερδίσουν την ΤΣΣΚΑ και επεσήμανε ότι οι ερυθρόλευκοι θα πάνε στη Μαδρίτη για να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

"Δεν ξέρεις αν θα σου ξαναδοθεί η δυνατότητα να αγωνιστείς σε ένα Final-Four, οπότε υπάρχει μεγάλο κίνητρο απ' όλους", σχολίασε μεταξύ άλλων.


-Γιώργο, συμμετέχεις σε ένα ακόμη Final-Four, η εμπειρία σου τι συμβουλές σου δίνει; Πως πρέπει να διαχειριστείς εσύ, αλλά και η ομάδα, την συμμετοχή σας στο Final-Four;

"Είναι μεγάλη χαρά για όλους μας στον Ολυμπιακό που καταφέραμε και βρεθήκαμε στο φετινό Final-Four της Μαδρίτης, ύστερα από μία πολύ δύσκολη χρονιά. Επιστρέψαμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Κατά την γνώμη μου το πιο δύσκολο αυτό είναι. Το να καταφέρεις να βρεθείς σε ένα Final-Four. Ειδικά φέτος ήταν αρκετά δύσκολο, καθώς υπήρχαν αρκετές ομάδες με μεγάλα μπάτζετ. Παράλληλα, ήταν μία δύσκολη σεζόν για εμάς καθώς είχαμε την ατυχία να έχουμε πολλούς τραυματισμούς στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. Και είχαμε θέματα με τραυματισμούς κυρίως βασικών παικτών και όχι μόνο.

Σχεδόν σε ολόκληρη την χρονιά αγωνιζόμασταν σε κάθε παιχνίδι έχοντας τουλάχιστον δύο απουσίες. Σε ελάχιστα ματς καταφέραμε να αγωνιστούμε πλήρεις. Είχαμε αρκετές δυσκολίες και ατυχίες και το γεγονός πως καταφέραμε να περάσουμε στο Final-Four με παλικαρίσιο τρόπο μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι. Αυτό όμως δεν φτάνει! Δεν θα πάμε εκεί απλά για τη συμμετοχή. Πάμε στη Μαδρίτη με σκοπό να καταφέρουμε κάτι καλύτερο. Σίγουρα αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι μπορεί να μην σου ξαναδοθεί η ευκαιρία να δώσεις το "παρών" σε ένα Final-Four, οπότε πρέπει να ζήσεις την στιγμή. Να πας ήρεμος, προσγειωμένος, με χαμηλούς τόνους και να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό".

-Πως σου φάνηκε η πορεία της ομάδας μέχρι το Final-Four; Από αγωνιστικής πλευράς θεωρείς ότι η ομάδα παίζει το μπάσκετ που θέλει να παίξει;

"Επειδή ακόμη είναι 7 Μαΐου, δεν θέλω να μιλάω και να λέω μεγάλα λόγια, γιατί η σεζόν ακόμη δεν έχει τελειώσει. Μέχρι στιγμής είμαστε καλά όντως. Παίζουμε καλό μπάσκετ αυτή την περίοδο, αλλά ο κρίσιμος μήνας που κρίνει τους τίτλους είναι αυτός, ο Μάης, που ουσιαστικά κρίνονται δύο τίτλοι. Το Ευρωπαϊκό και το Πρωτάθλημα. Οπότε λοιπόν να στην χρωστάω αυτή την κουβέντα και να στην κάνω καλύτερα τον Ιούνιο (γέλια). Πάρε με τηλέφωνο μόλις τελειώσει η σεζόν και εκεί θα τα αναλύσουμε όλα. Τότε θα μπορώ να σου απαντήσω όσο καλύτερα γίνεται. Ακόμη δεν έχει τελειώσει η χρονιά. Πάντως, αν μπορώ να κάνω ένα μικρό σχόλιο τώρα, είναι πως όντως μέχρι τώρα στην ομάδα έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις, πάμε αρκετά καλά, φέρνουμε νίκες και η προσπάθεια μας φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

-Η φετινή ομάδα μοιάζει με την περσινή από θέμα ρόστερ. Έχει λίγες αλλαγές. Τι διαθέτει όμως παραπάνω από την περσινή και φέτος προκριθήκατε στο Final-Four; Μήπως το γεγονός πως ήσασταν όλοι υγιείς την κατάλληλη στιγμή;

"Πολλά παίζουν ρόλο. Είναι θέμα χημείας, θέμα timming. Είναι θέμα καταστάσεων στην ομάδα, δουλειάς, προσπάθειας, προετοιμασίας αγώνα. Δεν μπορείς να το προσδιορίσεις μόνο σε ένα συστατικό".

-Την ΤΣΣΚΑ την γνωρίζετε σαν αντίπαλο, παίξατε μαζί της φέτος δύο φορές. Τι θα πρέπει να κάνει σωστά ο Ολυμπιακός ώστε να την κερδίσετε; Επίσης, ποια είναι η γνώμη μου σου για την ρωσική ομάδα;

"Σίγουρα, την φετινή ΤΣΣΚΑ την γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά σαν ομάδα, σαν αντίπαλο, γιατί την αντιμετωπίσαμε δύο φορές. Την κερδίσαμε στο ΣΕΦ, χάσαμε στη Μόσχα. Τέτοια παιχνίδια και ιδιαίτερα στο Final-Four για να κερδίσεις δεν πρέπει να στέκεσαι μοναχά σε ένα θέμα, σε έναν τομέα. Σε όλα θα πρέπει να είσαι καλός. Πρέπει να είσαι προσεκτικός στα ριμπάουντ, να προσέχεις να μην δεχτείς εύκολα καλάθια, να μπουν κάποια σουτ, γιατί κακά τα ψέμματα και η τύχη παίζει ρόλο. Να παίξεις καλή άμυνα, να μειώσεις την απόδοση κάποιων βασικών και σημαντικών παικτών του αντιπάλου. Ειδικά κόντρα στη ΤΣΣΚΑ θα πρέπει να περιορίσουμε την δημιουργία της και τους οργανωτές της. Δεν μπορείς λοιπόν να σταθείς σε ένα γεγονός. Θα πρέπει να κάνεις καλά όσα περισσότερα μπορείς".

-Δεν πάτε απλά για την συμμετοχή στο Final-Four. Υπάρχει κίνητρο απ' όλους σας να καταφέρετε το κάτι παραπάνω, να κατακτήσετε το τρόπαιο;

"Εννοείται πως υπάρχει μεγάλο κίνητρο απ' όλους μας στην ομάδα. Σίγουρα, δεν θα πάμε εκεί απλά για την συμμετοχή. Όπως είπα και νωρίτερα, δεν ξέρεις αν θα σου ξαναδοθεί η δυνατότητα να αγωνιστείς σε ένα Final-Four, οπότε την κάθε συμμετοχή θα πρέπει να την ζεις και να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό. Και πραγματικά για να φτάσουμε εδώ πέρα, περάσαμε πολλά εμπόδια, αντιμετωπίσαμε πολλές ομάδες, αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, κάναμε πολύ σημαντικές νίκες, αλλά και μία καταπληκτική προημιτελική σειρά κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Πραγματικά, όλοι μας στην ομάδα, δώσαμε και την... ψυχή μας για να καταφέρουμε να προκριθούμε στο Final-Four. Παλέψαμε σκληρά ώστε να αποκλείσουμε την Μπαρτσελόνα, η οποία ήταν και είναι μία ισχυρή ομάδα. Θεωρώ πως στο Final-Four της Μαδρίτης προκριθήκαμε δικαίως. Το αξίζαμε. Και να σου πω κάτι; Γιατί να μην είμαστε και εμείς οι νικητές στο τέλος; Έχουμε κάποιες ελπίδες ώστε να τα καταφέρουμε. Περισσότερες ή λιγότερες δεν έχει σημασία. Ούτε και είμαι... μέντιουμ για να μαντέψω ποιος θα κατακτήσει το τρόπαιο, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πάμε στη Μαδρίτη για το καλύτερο δυνατό".

-Πως πρέπει να προετοιμάσει ένας αθλητής τον εαυτό του ενόψει ενόψει Final-Four; Δίνεις συμβουλές στους συμπαίκτες σου για το τι θα πρέπει να κάνουν; Μιλάω για εκείνους που θα παίξουν για πρώτη φορά και είναι αρκετοί...

"Καταρχάς να πω πως και οι καινούριοι μας παίκτες, όλοι, χάρηκαν πάρα πολύ την πρόκριση μας στο Final-Four. Ξέρουν και οι ίδιοι τι σημαίνει να είσαι στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ειδικά όταν βλέπεις άλλες ομάδες να δίνουν τόσα πολλά χρήματα και τελικά να μην καταφέρνουν να φτάσουν σε ένα Final-Four. Θεωρώ πως είναι μία ανταμοιβή της προσπάθειας που κάνεις καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς. Όμως, όπως σου είπα, δεν έχει τελειώσει η σεζόν, μη βιαζόμαστε, έχουμε μπροστά μας ένα μήνα που κρίνονται δύο τίτλοι. Οπότε ας μιλήσουμε για την χρονιά μόλος ολοκληρωθεί και μακάρι να είναι όλα τα πράγματα καλά για εμάς".

-Ο κόουτς Ίβκοβιτς είχε τα δικά του θετικά χαρακτηριστικά, όπως και ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ποια είναι τα θετικά στοιχεία του Σφαιρόπουλου;

"Ο κόουτς Σφαιρόπουλος είναι πραγματικά δουλευταράς και προετοιμάζει το κάθε παιχνίδι πάρα πολύ ώρα. Ειδικά στα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα έκανε εξαιρετική δουλειά και φάνηκε η αξία του σαν κόουτς. Είμαι τυχερός γιατί τον είχα ως (βοηθό) προπονητή και παλαιότερα στον Ολυμπιακό και με είχε βοηθήσει πάρα πολύ, όπως και τώρα με βοηθάει. Όταν ήμουν μικρότερος στην ομάδα, πιο παλιά, που δεν είχα καθιερωθεί ουσιαστικά στον Ολυμπιακό, αλλά και γενικότερα, με είχε βοηθήσει πάρα πολύ και τον εκτιμώ σαν κόουτς. Στη σειρά κόντρα στη Μπαρτσελόνα, αλλά και στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ που κερδίσαμε, θεωρώ πως φάνηκε έμπρακτα το πόσο σωστά και καλά προετοιμάζει την ομάδα πριν τα παιχνίδια. Θυμάμαι στο δεύτερο ματς στη Βαρκελώνη, όπου κάναμε το break, ξέραμε πως ο κόουτς Πασκουάλ κάνει συνεχώς νέα τρικ στη τακτική του. Για όλα όμως είχαμε μία απάντηση και τους κερδίσαμε. Θεωρώ λοιπόν πως ένα μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας μας οφείλεται και σε αυτόν".

-Το γεγονός πως στο παρελθόν έχετε κερδίσει δύο φορές την ΤΣΣΚΑ, είναι κάτι που σας δίνει ψυχολογική τόνωση, αλλά και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ενόψει ημιτελικού;

"Δεν θα το έλεγα έτσι. Ξέρεις, κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Το ψυχολογικό κομμάτι πάντως θα έλεγα πως θα πρέπει να προβληματίζει εκείνους και όχι εμάς. Το ότι τους είχαμε κερδίσει δύο φορές πριν στα Final-Four είναι κάτι που θα πρέπει να δημιουργεί προβληματισμό σε εκείνους και όχι σε εμάς. Παράλληλα, όμως, το γεγονός πως τους είχαμε κερδίσει στο παρελθόν δεν θα πρέπει να μας καθησυχάζει. Το κάθε Final-Four είναι ξεχωριστό. Σίγουρα δεν θα έχουμε πίεση στον ημιτελικό όπως και γενικότερα στο τουρνουά. Διότι ξέρουμε πως η ΤΣΣΚΑ έχει το τετρπλάσιο μπάτζετ, συν το γεγονός πως έχει το "πρέπει" μπροστά, καθώς έχει στόχο να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό, βάσει μπάτζετ και ρόστερ που διαθέτει. Αν αυτό το θεωρείς υπέρ μας, ναι, είναι υπέρ μας, αλλά από εκεί και πέρα όλα είναι μέσα στο γήπεδο. Ξέρεις καθόμαστε και μιλάμε όλοι και λέμε πως η ΤΣΣΚΑ ίσως δεν έχει ξεχάσει, πως η ΤΣΣΚΑ ίσως φοβάται, ίσως είναι αγχωμένη, ίσως παρουσιαστεί διστακτική, αλλά θα πρέπει να προσέχουμε ώστε να μην βρεθούμε προεκπλήξεως. Δεν είναι καμιά τυχαία ομάδα και ειδικά φέτος είναι πάρα πολύ ισχυρή σαν σύνολο.

-Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο ενόψει Final-Four;

"Ξέρω πως υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που θα ήθελε να έρθει μαζί μας στην Μαδρίτη ώστε να μας συμπαρασταθεί, παρά τις δύσκολες εποχές που ζούμε. Και αυτό το εκτιμούμε. Τι να πω; Μακάρι να περάσουμε στον τελικό και να κάνουμε περισσότερο κόσμο να έρθει μαζί μας ώστε να χαρούν το Final-Four με την ψυχή τους".
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ