2015-05-09 09:10:44
Φωτογραφία για EWG: ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ VD
Μοσκοβισί: Η μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας δεν προχωρά αρκετά γρήγορα

Για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, αλλά και τη σημαντική ακόμη απόσταση που απομένει να καλυφθεί, ώστε να είναι ορατή μια συμφωνία, ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι των θεσμών τους εμπειρογνώμονες των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης (Euroworking Group), στην τηλεδιάσκεψη της Παρασκευής, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00 και ολοκληρώθηκε κατά τις 19:30, σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι το Brussels Group αναμένεται να συγκληθεί στο εγγύς μέλλον, χωρίς να διευκρινίζεται εάν θα συνεχίσει τις εργασίες του το Σαββατοκύριακο. Κατόπιν των εξελίξεων αυτών ενισχύεται η άποψη ότι στο Eurogroup της Δευτέρας θα υπάρξει απλώς καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί μεταξύ Αθήνας-δανειστών, όπως άλλωστε δήλωσε νωρίτερα αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ο οποίος δεν απέκλεισε να υπάρξει και «ανώδυνη» ανακοίνωση. «Δεν μπορώ να αποκλείσω να εκδώσουν μια ανακοίνωση οι υπουργοί, αλλά αν γίνει αυτό, αναμένεται να είναι ανώδυνο, καταγραφή της κατάστασης κ.λ.π», είπε ο αξιωματούχος, όπως αναφέρει το Reuters.


Από την Αθήνα, πάντως, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι αναμένουν στο Eurogroup της Δευτέρας ένα θετικό σήμα αναγνώρισης της προόδου, υπενθυμίζοντας το ζήτημα της ρευστότητας και την σημασία αυτού του σήματος για να υπάρξει χαλάρωση από την ΕΚΤ.

Μοσκοβισί: Η μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας δεν προχωρά αρκετά γρήγορα

Πάντως, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe1, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής η μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας δεν προχωρά ούτε αρκετά γρήγορα ούτε αρκετά μακριά. Ο Γάλλος επίτροπος είπε ότι θα πρέπει να επιτευχθεί πρόοδος στο Eurogroup της Δευτέρας. «Πρόοδος θα ήταν η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει να υιοθετήσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα καταστήσουν ισχυρότερη την ελληνική οικονομία», εξήγησε.

«Μέχρι τώρα, τα πράγματα δεν πηγαίνουν ούτε αρκετά γρήγορα, ούτε αρκετά μακριά. Όλοι αρχίζουν να το συνειδητοποιούν αυτό τώρα, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, ότι πρέπει να κινηθούμε γρήγορα», πρόσθεσε. Ο Επίτροπος υπογράμμισε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη. «Η Ελλάδα το χρειάζεται, η Ελλάδα το θέλει και εμείς το θέλουμε επίσης», κατέληξε.

ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ