2015-05-09 17:10:38
Φωτογραφία για ΕΔΩΣΕ... ΚΛΙΜΑ Ο ΣΛΟΥΚΑΣ
Οδηγός; Τα δύο Final 4 σε Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο. Όπλο; Φυσικά η άμυνα. Αυτή άλλωστε που έφτασε τον Ολυμπιακό μέχρι τη Μαδρίτη και μέσω της οποίας οι ερυθρόλευκοι ευελπιστούν και προσδοκούν να φτάσουν μέχρι το τέλος και σε αυτή τη διαδρομή.

Αυτά είπε ο Κώστας Σλούκας και έδωσε,... κλίμα μέσω του "gavros.gr" και μας έβαλε σε ρυθμούς Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ή για να ακριβολογούμε, κοίταξε να μας... «προσγειώσει» τονίζοντας απλά ότι κάθε παίκτης από τον Ολυμπιακό θα κοιτάξει να δώσει το κάτι παραπάνω, να υπερβάλλει εαυτόν στη Μαδρίτη ώστε να επιφέρει στην ομάδα την πρώτη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

Ερωτηθείς λοιπόν αρχικά ο Κώστας Σλούκας για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα λίγες μέρες πριν το Final 4 της Μαδρίτης, για το αν υπάρχει νευρικότητα ή άγχος, τόνισε πως «όχι δεν υπάρχει κανένα άγχος. Κατ΄ αρχήν δεν σκεφτόμαστε από τώρα την ΤΣΣΚΑ και τον ημιτελικό σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι με την Ελευσίνα και μετά θα δούμε το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ για τη Μαδρίτη», για να συμπληρώσει μάλιστα και πως ο κόουτς «μετά το παιχνίδι με την Ελευσίνα θα ξεκινήσει συζητήσεις μαζί μας τόσο τακτικής όσο και ετοιμότητας πνευματικής για τον κάθε παίκτη που πρέπει να έχει στο Final 4».


«Η ΤΣΣΚΑ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ»

Εντρυφώντας πιο βαθιά σε αγωνιστικά θέματα για την ΤΣΣΚΑ, η οποία μόνο άγνωστη δεν είναι καθώς την συνάντησαν δύο φορές στο Top 16 και μιλώντας για τα «κλειδιά» του ημιτελικού που πιστεύει ότι θα κρίνουν την εξέλιξη του αγώνα, ο διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού ανέφερε: «Ξεκάθαρα μάς έχει φέρει εδώ που είμαστε η άμυνά μας και ξεκάθαρα η άμυνά μας θα είναι αυτή που θα βασιστούμε στον ημιτελικό. Μιλάμε για την ΤΣΣΚΑ που είναι αναμφισβήτητα το φαβορί για την πρόκριση στον τελικό. Από κει και πέρα πάμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που θα έχουμε να βρεθούμε εμείς στον τελικό».

«ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ»

Όντας από τους πλέον παλιούς και έμπειρους πλέον στην ομάδα, ο Σλούκας είναι σε θέση να συμβουλεύσει και να καθοδηγήσει τους συμπαίκτες του, μόνο που τονίζει ότι «δεν νομίζω ότι δίνεις ιδιαίτερες συμβουλές σε τέτοια παιχνίδια, ο κάθε παίκτης προσπαθεί να ετοιμαστεί όπως νομίζει αυτός γι’ αυτά τα τεράστια παιχνίδια και θεωρώ ότι ο κάθε παίκτης θα είναι έτοιμος για τον μεγάλο ημιτελικό», ενώ μιλώντας για τις προηγούμενες συναντήσεις με την ΤΣΣΚΑ σε Final 4 και το αν πιστεύει ότι υπάρχουν τάσεις εκδίκησης από τους Ρώσους επεσήμανε ότι «όχι δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, κάθε χρόνος είναι ξεχωριστός. Κάθε χρόνο οι απαιτήσεις μεγαλώνουν, κάθε χρόνο οι παίκτες είναι πιο έμπειροι. Μιλάμε για τελείως διαφορετικά παιχνίδια οπότε αφήνουμε το παρελθόν πίσω».

«ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ»

Η μόνη διαφωνία αναφορικά με το παρελθόν έχει να κάνει με το γεγονός ότι «ναι, τα δύο προηγούμενα Final 4 θα μπορούσαν να αποτελούν οδηγό για μας. Κυρίως στην αγωνιστική προσήλωση που είχαμε στο πλάνο, στην άμυνα και στην θέληση για τη νίκη», ενώ για το αν πιστεύει ότι θα βοηθήσει και η σειρά με την Μπαρτσελόνα που έδωσαν στην διαχείριση κρίσιμων στιγμών, ο Σλούκας απάντησε: «Όλα παίζουν ρόλο, η χρονιά ήταν πολύ μεγάλη είχαμε και ατυχή αποτελέσματα και μεγάλες νίκες, είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο Final 4 και όλα αυτά που μας έχουν οδηγήσει εδώ θα φανούν χρήσιμα για το μέλλον».

Τέλος αφήνοντας το μήνυμά του προς τον κόσμο του Ολυμπιακού, τόνισε: «Κάθε παίκτης θα παλέψει για το κάτι παραπάνω όπου θα επιφέρει τη νίκη στην ομάδας μας».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ