2015-05-09 19:50:08
Φωτογραφία για Σκηνές από το μαύρο και την εισβολή στην ΕΡΤ σε εξέλιξη στον ΔΗΡΑΣ της Κω
"Εκδικητική μανία" της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης του ΔΗΡΑΣ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, που εδώ και ένα μήνα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ενώ πάνω από τρεις μήνες είναι απλήρωτοι και το εργασιακό τους μέλλον αβέβαιο.

Οι 13 εργαζόμενοι,  το πρωί που πήγαν στο σταθμό, είδαν μια εικόνα που προμηνύει δυσάρεστες εξελίξεις στο θέμα που έχει προκύψει.

Οι εργαζόμενοι (οι 13 από τους 14, αφού μια συνάδελφός τους, δεν συμμετέχει στην επίσχεση εργασίας!) αντίκρισαν σκηνές "απείρου κάλλους" σήμερα το πρωί. Για  "εκδικητική μανία καταγγέλλουν την διοίκηση και την Δημοτική Αρχή, αφού, η κατάσταση που υπήρχε στο σταθμό,  ήταν η εξής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της σελίδας aegeanews:

1) κλειδαρά να αλλάζει τις κλειδαριές στους χώρους εργασίας (μονάδα ειδήσεων, μοντάζ, αρχείου κλπ).

2) το αρχείο και το υλικό των ειδήσεων και τις κάμερες, να μεταφέρονται στο γραφείο Προέδρου.


 3) να έχει διακοπεί η πρόσβαση τους σε τηλέφωνα και διαδίκτυο (μάλλον η ενημέρωση του site γίνεται από αλλού... όπως μας είπαν).

Ο "πόλεμος" πλέον μεταξύ του Δημάρχου Γιώργου Κυρίτση και των εργαζομένων στον ΔΗΡΑΣ, είναι πλέον εμφανής και ο φόβος για το μέλλον του σταθμού και των εργαζομένων, είναι πια αβέβαιο.

Το σημαντικό στην όλη υπόθεση, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, είναι η στάση του σωματείου των εργαζομένων του Δήμου, το οποίο, μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει θέση. Επιπλέον πρέπει να τονιστεί και το γεγονός του πρόσφατου ΔΣ, όπου η ΔΑ αποφάσισε να μεταδοθεί μέσω YouTube! Για απεργοσπαστική τακτική μίλησε η "Λαϊκή Συσπείρωση" ενώ οι αντιπολιτεύσεις του Δήμου κατηγόρησαν την πλειοψηφία για την στάση της στο θέμα του ΔΗΡΑΣ.

Η όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον Δημοτικό Σταθμό της ΚΩ, αποτελεί μια δυσάρεστη εξέλιξη και εγείρονται ανησυχίες για το μέλλον του μέσου αυτού. Σε μια εποχή που η πολυφωνία και η αντικειμενικότητα στην ενημέρωση των πολιτών είναι το ζητούμενο, οφείλει η ΔΑ της Κω αλλά και η κυβέρνηση, να αντιμετωπίσουν με δημοκρατική ευαισθησία το θέμα και να εξασφαλιστεί η λειτουργία του μέσου, αλλά και οι θέσεις των εργαζομένων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
PhotoEraser Inpaint: AppStore free today
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
PhotoEraser Inpaint: AppStore free today
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ