2015-05-09 20:20:06
Φωτογραφία για Μέτωπο Λαού Τρικάλων: 9 Μάη Ημέρα Νίκης των Λαών κατά του Φασισμού!
Συμπληρώνονται σήμερα 70 χρόνια απ’ τη Νίκη των Λαών κατά του Φασισμού. 70 χρόνια απ’ το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, που είχε πάνω από 50 εκατομμύρια νεκρούς, εκατομμύρια τραυματίες και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.

Τον πόλεμο προκάλεσαν οι πιο επιθετικές καπιταλιστικές και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του ναζισμού και του φασισμού, που αν νικούσαν θα έφερναν στην ανθρωπότητα το σκοτάδι του «χιλιόχρονου Ράιχ», όπως έλεγαν.

Οι Λαοί επί έξι χρόνια έχυσαν ποτάμια αίμα για να αντισταθούν και εν τέλει να νικήσουν το φασιστικό θεριό, για να έρθει η ειρήνη, η δημοκρατία, η ελευθερία και η κοινωνική απελευθέρωση, που ονειρεύονταν τότε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου.

Η Νίκη του 1945 είναι σταθμός στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι σταθμός στην ιστορία του Ανθρώπου. Ωστόσο οι κυρίαρχες δυνάμεις του κόσμου σήμερα την ξεχνούν ή την υποβαθμίζουν συνειδητά και μελετημένα. Κάνουν το παν για να τη σβήσουν απ’ τη μνήμη των λαών. Τη φοβούνται. Φοβούνται τη μνήμη, γιατί αυτή αποκαλύπτει, αφυπνίζει και ενεργοποιεί.


Αποκαλύπτει ότι ο φασισμός και ο χιτλερισμός είναι γέννημα-θρέμμα του καπιταλισμού.

(Μπορεί να) αφυπνίζει και να βλέπουμε ότι η εκμετάλλευση και η καταπίεση συνεχίζεται, αλλά απλώς αλλάζει μορφή και βαθμό.

(Μπορεί να) ενεργοποιήσει τους εργαζόμενους και τους λαούς, να καταλάβουν (και πάλι) τη δύναμή τους.

Γι’ αυτό οι αθεόφοβοι τσαρλατάνοι που άρχουν σήμερα, μετέτρεψαν την 9η Μάη σε μια κάποια… «Ημέρα της Ευρώπης»!! Για να μη θυμόμαστε αυτό που είναι:ΗΜΕΡΑ ΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

Ιδιαίτερα μετά το 1990, οι κυρίαρχοι αμερικανο-ευρωπαίοι σβήνουν, γράφουν, αναθεωρούν, ξαναγράφουν, συσκοτίζουν και μπερδεύουν κατά τέτοιο τρόπο τα γεγονότα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, που η διδασκαλία της ιστορίας απ’ αυτούς καταντάει σκέτη απάτη.

Αποκρύπτουν τον καθοριστικό ρόλο της σοσιαλιστικής Σοβιετικής Ένωσης και του Κόκκινου Στρατού στη συντριβή του χιτλερισμού και την απελευθέρωση αλυσίδας κρατών στην Ευρώπη και στην Ασία.

Αποκρύπτουν τον απελευθερωτικό αγώνα των λαών της κατεχόμενης Ευρώπης, με πρωτοπόρα τα κομμουνιστικά κόμματα.

Δεν θέλουν να θυμούνται τον παλλαϊκό αγώνα των Ελλήνων που μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ μεγαλούργησε. Στη χώρα μας είχαμε το μαζικότερο εθνικο-απελευθερωτικό λαϊκό κίνημα στην Ευρώπη.

Ως Μέτωπο Λαού κλίνουμε το γόνυ σ’ όλους αυτούς που αγωνίστηκαν τότε ηρωικά και συμπαραστεκόμαστε ενεργά στους νέους αγώνες που άρχισαν να σκάνε μύτη και να εγγράφονται και πάλι στην ημερήσια διάταξη κατά των δυναστών μας σήμερα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ FINAL 4
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ FINAL 4
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ