2015-05-10 12:12:00
Φωτογραφία για 100 εκατομμύρια ευρώ φέσι Πατρινών στο Δήμο
Οι πατρινοί και ιδιαίτερα συγκεκριμένες επιχειρηματικές κατηγορίες και επαγγελματικές τάξεις αποτελούν το μεγαλύτερο εχθρό της πόλης τους όπως προκύπτει από τα ποσά τα οποία εμφανίζεται να οφείλουν στο Δήμο. Συνολικά το ύψος των βεβαιωμένων οφειλών από δημότες προς το Δήμο ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία τα 50 εκατομμύρια ευρώ είναι βεβαιωμένα και απαιτητά.

Τα υπόλοιπα μένει να βεβαιωθούν - όχι γιατί δεν ισχύουν – αλλά γιατί προηγούμενες δημοτικές Αρχές φρόντιζαν να βάζουν τις όφειλες συγκεκριμένων δικών τους προσώπων στο συρτάρι.

Το μεγαλύτερο μερίδιο της οφειλής αφορά σε επιχειρηματίες οι οποίες μέσα από τις δραστηριότητες τους έπρεπε και ρέει να καταβάλουν στο Δήμο ποσά τα οποία προβλέπει ο νομοθέτης με τους αδιοίκητες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής να κατέχουν εξέχουσα θέση στη λίστα λόγω μη καταβολής τελών για την κατάληψη κοινόχρηστών χώρων και μη εξόφλησης προστίμων.


Μεγάλη πληγή αποτελεί επίσης και η μη καταβολή ενοικίων από ιδιώτες στο Δήμο από την ενοικίαση κτιρίων τα οποία ανήκουν στο Δήμο .

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των ενοικιαστών του κτιρίου στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου όπου στεγάστηκε το κατάστημα vardas, το κτίρο επι προηγούμενου ενοικιαστή στο δασύλλιο καθώς επίσης και το πανέμορφο κτίριο των πρώην Δημοτικών σφαγείων όπου οι ενοικιαστές δεν κατέβαλαν σχεδόν ποτέ ενοίκια αφήνοντας στο Δήμο φέσι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Κάτι ανάλογο έχει γίνει και με ενοικιαστές στο θαλάσσιο μέτωπο επί της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Στη λίστα με τις βεβαιωμένες όφειλες εξέχουσα θέση κατέχουν οι οφειλές των πατρινών προς το Δήμο από κλήσεις το συνολικό ποσό των οποίων αγγίζει και ίσως ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Η έλλειψη ρευστότητας σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες της πόλης αποτελούν τον μεγάλο πονοκέφαλο για τη Δημοτική Αρχή η οποία αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για την είσπραξη των χρημάτων που οφείλονται στο Δήμο

Του Γιάννη Γεωργόπουλου-patrastimes
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ