2015-05-10 13:46:46
Φωτογραφία για Πάτρα: Καψόνι τράπεζας σε πατρινό ενοικιαστή
Το... «ανθρώπινο» πρόσωπο των τραπεζών βιώνουν τα τελευταία, χρόνια χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη, οι ενοικιαστές διαμερίσματος που βρίσκεται επί της οδού Θωμά Παλαιολόγου στην Πάτρα.

Το καψόνι άρχισε πριν τρία χρόνια όταν το διαμέρισμα το οποίο νοίκιαζαν πέρασε στην κατοχή της τράπεζας λόγω οφειλών του ιδιοκτήτη του προς αυτή. Οι ανοίκιαστες άρχισαν να ζουν απίστευτες καταστάσεις καθώς για να συνεχίσουν να μένουν στο διαμέρισμα κατόπιν απαίτησης της τράπεζας έπρεπε να το βάφουν κάθε χρόνο με δικά τους έξοδα και να το έχουν διαθέσιμο προς επίσκεψη από τις 8 το πρωί όλες τις ημέρες της εβδομάδας για υποψήφιο αγοραστή.

Μάλιστα είναι υποχρεωμένοι να τον ξεναγούν σε όλους τους χώρους του ακινήτου που αυτός θα ζητήσει ανεξάρτητα από την ώρα επίσκεψής του.

Αποκορύφωμα των εκβιασμών που βιώνουν οι ενοικιαστές από την τράπεζα - ιδιοκτήτη του ακίνητου, αποτελεί η άρνηση της, εν μέσω οικονομικής κρίσης να κάνει αναπροσαρμογή του μισθώματος προς τα κάτω, όπως γίνεται σε όλα σχεδόν τα μισθώματα αλλά και η άρνηση των υπευθύνων του πιστωτικού ιδρύματος να υπογράψουν συμβόλαιο με αποτέλεσμα ανά πάσα στιγμή να είναι στον αέρα.


Σε δηλώσεις του στον «Kόσμο» ο υπεύθυνος του Γραφείου της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα κ. Νικολαδάκης επεσήμανε, πως όλα αυτά αποτελούν προάγγελο των όσων θα συμβούν εάν τελικά περάσει η των τραπεζών και απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, αφού η Πάτρα σε 6.000 τουλάχιστον περιπτώσεις ακινήτων εκτός από τους σκηνίτες πρώην ιδιοκτήτες θα έχει και εκβιασμένους ενοικιαστές.

Του Γιάννη Γεωργόπουλου
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ