2015-05-11 00:14:24
Φωτογραφία για ΝΤΑΡΝΤΕΝ : ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ!
Πάνω από τον εαυτό του βάζει ο Τρεμέλ Ντάρντεν τον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικανός φόργουορντ των ερυθρόλευκων μίλησε στο εβδομαδιαίο περιοδικό της Ευρωλίγκας, ενόψει της συμμετοχής του Θρύλου στο Final 4 της Μαδρίτης και τόνισε:

«Θα κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα μου για να κερδίσουμε. Δεν έχει να κάνει με μένα αλλά για την ομάδα και νιώθω ότι η ομάδα είναι ένας πολύ καλός τρόπος έκφρασης της αγάπης επειδή κάθε παίκτης να μείνει στην άκρη για να μπορέσει η ομάδα να φτάσει στους στόχους της».

Για το ότι έχει ξεκινήσει στα 82 από τα 86 παιχνίδια στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα: «Προσπαθώ να βάζω μέσα στο ρεπερτόριο μου την δική μου εργασιακή ηθική κάθε μέρα και προσπαθώ να είμαι ένα θετικό παράδειγμα του πως είναι να είσαι επαγγελματίας. Αυτό συμβαίνει όμως παντού. Είτε δουλεύεις ως αθλητής είτε εάν έχεις μία κανονική δουλειά, υπάρχουν και μέρες που δεν θέλεις να το κάνεις αυτό. Αλλά για να γίνεις επαγγελματίας πρέπει να γίνεσαι καλύτερος και οφείλεις να πιεστείς για αυτό».


Για την πορεία της καριέρας του, από το Βέλγιο και την Αυστραλία, έως την Ισπανία και την Ελλάδα: «Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να έχεις την εμπειρία να αγωνιστείς σε διαφορετικές κουλτούρες και πάνω από όλα να ξεπεράσεις ότι έχεις συνηθίσει στην Αμερική. Και το να έχεις την ευκαιρία να έχεις αυτήν την εμπειρία μου άνοιξε νέους ορίζοντες και με έκανε πιο σφαιρικό ως άνθρωπο και χαρακτήρα».

Για την αγαπημένη του άμυνα: «Για μένα τα πράγματα ξεκινούν από την άμυνα. Προσπαθώ να φέρω άμυνα στις ομάδες που παίζω γιατί είμαι οπαδός του να πιστεύω ότι η άμυνα σε... κουβαλάει και σε φέρνει στα πρωταθλήματα και προσπαθώ να είμαι καλός στα αμυντικά μου καθήκοντα. Να κάνω ότι χρειάζεται η ομάδα μου. Να μαρκάρω τον αντίπαλο πόιντ γκαρντ, τον σμολ φόργουορντ ή τον πάουερ φόργουορντ. Γενικότερα να κυνηγάω τους αντιπάλους μου πέρα από τα επιθετικά σκριν των ψηλών.

Από τότε που ήμουν μικρό παιδί κοίταζα πολύ σοβαρά τα αμυντικά μου καθήκοντα. Από τότε που έπαιζα στην παιδική χαρά ή πίσω στην γειτονιά μου, πάντα προσπαθούσα να μαρκάρω τον καλύτερο παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Και ακόμα και αν με έχει φτάσει στα άκρα μου, με ανάγκαζε να προσπαθήσω στην επόμενη φάση να τον κερδίσω».

Για την επίθεση: «Οι ικανότητες και οι στόχοι για να γίνεις ένας καλός αμυντικός ξεκινούν από την επιθυμία σου και την καρδιά σου για το πως θα παίξεις άμυνα. Η επίθεση είναι η επανάληψη και η προπόνηση αλλά και η αυτοπεποίθηση που κερδίζεις μέσα από την επανάληψη που κάνεις σε νέες κινήσεις με ορισμένο τρόπο και κερδίζεις την αυτοπεποίθηση για να περάσεις στο επόμενο επίπεδο».

Μπορείτε να δείτε το αφιέρωμα και τη συνέντευξη στον Ντάρντεν στο παρακάτω βίντεο (από το 8:15’’ έως το 12:05’’):
olympiacos-blog
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ