2015-05-11 10:24:07
Φωτογραφία για Καταρρέει ο Δήμος Πατρέων- Διαλύονται υπηρεσίες
656 υπάλληλοι του Δήμου Πατρέων αποχώρησαν είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε λόγω απόλυσης την τελευταία πενταετία, όταν σε αυτό το διάστημα ο Δήμος, διογκώθηκε με την συνένωση με τους πρώην Καποδιστριακούς δήμους των Βραχνείκων, Παραλίας, Μεσσάτιδας και Ρίου.

Αυτή την στιγμή, με τον επιπλέον φόρτο εργασίας, καλούνται να ανταπεξέλθουν μόλις 984 άτομα και ο Δήμος να εμμένει στο αίτημα του για άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και συγκεκριμένα για 551 θέσεις, από τις οποίες οι 314 αφορούν στις διευθύνσεις του Δήμου και οι 237 για τους Δημοτικούς Οργανισμούς.

«Χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά έρχονται στα γραφεία μας αλλά και στο προσωπικό και κυριολεκτικά παρακαλούν για μία εργασία, έστω και προσωρινή για να διασφαλίσουν την καθημερινότητά τους», σχολίασε στο «patrastimes.gr», ο αντιδήμαρχος διοίκησης Σάκης Πλέσσας, ο οποίος συμπλήρωσε: «Φαίνεται άλλωστε το μέγεθος της εξαθλίωσης και από τοις χιλιάδες αιτήσεις που μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί για τις 581 θέσεις που αφορούν στο Δήμο μας, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας με διάρκεια 5 μηνών».

Οι ελλείψεις έχουν οδηγήσει στην εξάντληση του προσωπικού και στην μη κάλυψη των αναγκών σε πολλούς τομείς, όπως στην καθαριότητα και στην ύδρευση, αλλά ο «σκοπός είναι συγκεκριμένος και πρόκειται για την στοχευμένη αποδυνάμωση τους, ώστε μακροπρόθεσμα να δικαιολογηθεί στην κοινωνία η ιδιωτικοποίησή τους και η αύξηση των τελών στους δημότες», κατέληξε ο κ.Πλέσσας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ