2015-05-11 13:34:07
Φωτογραφία για ΛΟΤΖΕΣΚΙ : ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ!
Μπορεί να είναι ουσιαστικά... rookie, αφού αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί σε Final 4, όμως ο Ματ Λοτζέσκι είναι έτοιμος για την πρόκληση και την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Μαδρίτη.

Ο Αμερικανός φόργουορντ του Ολυμπιακού έχει δουλέψει πολύ και φέτος δείχνει ακόμα καλύτερος στο παρκέ, αποδεικνύοντας πως έχει κερδίσει με το σπαθί του τη θέση του σε αυτήν την διοργάνωση.

Ο Λοτζέσκι μίλησε στο "gavros.gr" και αποκάλυψε το πως θα προετοιμάσει τον εαυτό του ενόψει των Ρώσων, αλλά και τι οφείλει να κάνει ο Ολυμπιακός για να σταματήσει παίκτες όπως τον Κιριλένκο.

Αναλυτικά:

-Νιώθεις αγωνία μέχρι να περάσουν οι μέρες και να μπεις στο παρκέ; Οπως κα να έχει δεν είσαι και πολύ συνηθισμένος σε αυτές τις καταστάσεις «Για μένα είναι περίεργο γιατί αλήθεια δεν ξέρω τι να περιμένω εκεί. Πιστεύω όταν θα πάω στην Μαδρίτη για το Final 4 θα είμαι λίγο παραπάνω πιο ενθουσιασμένος. Εγώ θα προσπαθήσω να κάνω ότι κάνω πάντα πριν από κάθε ματς. Θα προσπαθήσω δηλαδή να το αποβάλλω αυτό και να είμαι όσο το δυνατόν πιο συγκρατημένος».


-Έχετε παίξει δύο φορές φέτος απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Τη μία επικρατήσατε στο ΣΕΦ και τη δεύτερη χάσατε δύσκολα στη Μόσχα. Αλήθεια πως πιστεύεις ότι θα είναι η τρίτη αντάμωσή σας;

«Αλήθεια δεν μπορείς να γνωρίζεις πως θα είναι η τρίτη μας αντάμωση με την ΤΣΣΚΑ. Γνωρίζουν τα δυνατά μας σημεία πια και εμείς ξέρουμε τι τους αρέσει ακριβώς να κάνουμε στο παρκέ. Οπότε αυτή η ομάδα που θα θα καταφέρει να εξοντώσει τα ατού του αντιπάλου της. Είναι μία πολύ γεμάτη ομάδα. Το πιο βασικό πράγμα για μας στην ήττα στην Ρωσία ήταν γιατί χάσαμε τα ριμπάουντ και τους δώσαμε δεύτερες ευκαιρίες για επίθεση. Και αυτό μας “πλήγωσε”».

- Αυτές οι μέρες πως πέρασαν, ποια ήταν η προετοιμασία σας; Δεν έχετε και πολλά να κρύψετε είναι η αλήθεια, αν και κάποια τρικ μπορούν να υπάρξουν έτσι;

«Ναι πιστεύω τώρα ότι είναι ψυχολογικό καθαρά το θέμα. Πρέπει πνευματικά να προετοιμαστούμε για αυτό το ματς και να κρατήσουμε την ενέργεια μας σε υψηλά στάνταρ. Να προσέξουμε τα μικρά πράγματα εκτός του μπάσκετ που μπορούν να κάνουν την διαφορά.Ειλικρινά αυτοί γνωρίζουν τα ατού μας και τις μας αρέσει να κάνουμε αλλά μας ανησυχεί περισσότερο τι κάνουμε εμείς και όχι αυτοί. Οι εαυτοί μας λοιπόν. Μπορούμε πάντως να βάλουμε κάποιους παραπάνω παίκτες στο ροτέισον για να τους αιφνιδιάσουμε».

-Μετά από τραυματισμούς, προβλήματα, παίκτες που είχαν αρρωστήσει; Πως αισθάνεσαι που ως ένα σημείο έχετε φτάσει στον στόχο σας;

«Ναι είναι κάτι πολύ σημαντικό αυτό. Που είμαστε όλοι μαζί πια. Που δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Ο καθένας από εμάς λοιπόν είναι έτοιμος για να βοηθήσει την ομάδα. Είτε παίξει πέντε λεπτά είτε 30. Ένα καλάθι ή ακόμα και ένα φάουλ να δώσει αν το θέλει η ομάδα. Αλλά το πιο κομβικό είναι ότι μετά από καιρό ξέρουν όλοι τους ρόλους τους. Τι πρέπει να κάνουν ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα».

-Στους Ρώσους υπάρχει ένας παίκτης που έχει φάει με το... κουτάλι τα μεγάλα ματς και έχει αλλάξει εντελώς την εικόνα της ΤΣΣΚΑ από την στιγμή που επέστρεψε στην ομάδα της Μόσχας. Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν ώστε να σταματήσετε τον Αντρέι Κιριλένκο;

«Πάνω από όλα να του κάνουμε μποξ άουτ. Του αρέσει πολύ να είναι κοντά στην μπασκέτα και να παίρνει ριμπάουντ. Πάντα τρέχει προς το καλάθι. Να προσέξουμε ιδιαίτερα τα «κοψίματα» του προς το καλάθι. Αρέσκεται στο να... κόβει πίσω από σένα και δεν είναι και από τους καλύτερους σουτέρ. Οπότε πρέπει να έχεις απόσταση απο αυτόν. Να μην τον αφήσεις να πάρει κάποια ριμπάουντ και πάνω από όλα να μην τον αφήσεις να πετύχει εύκολα καλάθια. Καλύτερα να σουτάρει από την περιφέρεια».

-Ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες με μεγάλες παραστάσεις από τέτοια παιχνίδια, αλλά και άλλους που θα είναι για πρώτο τους Final 4. Είναι ευλογία να τους έχεις τους πρώτους δίπλα σου;

«Έχουμε ένα πολύ καλό δείγμα εμπειρίας και παικτών που για πρώτη φορά θα βρεθούν σε ένα Final 4. Οι rookie όπως εγώ θέλουν να τα πάνε καλά και να αποδείξουν πως αξίζουν να βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο και αυτοί που έχουν την εμπειρία από την άλλη ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν. Ακόμα ξέρουν το πως να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας και να κουβαλήσουν την ομάδα».

-Εσύ πως θα το αντιμετωπίσεις; Είσαι και συ από αυτούς που δεν έχουν τέτοια εμπειρία...

«Για μένα δεν ξέρω, αλλά θα το μάθουμε σύντομα (γέλια). Για μένα θα είναι όπως κάθε παιχνίδι. Το ίδιο. Δεν είμαι και τόσο συναισθηματικός στα παιχνίδια αυτά, όπως ήμουν κάποτε στο high school ή στο κολέγιο. Τώρα είμαι κοντά στα 30 και δεν έχω πολλά περιθώρια για μεγάλους ενθουσιασμούς».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ