2015-05-11 22:01:59
Φωτογραφία για Αθήνα σε Σκόπια: Μην ψάχνετε αποδιοπομπαίους τράγους
Σκληρή απάντηση έδωσε η Αθήνα στα Σκόπια με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρας κάλεσε τα Σκόπια να μην ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους, “κατηγορώντας άλλους για το αδιέξοδο της ευρωατλαντικής προοπτικής της, την οποία η Ελλάδα στηρίζει”.

«Δυστυχώς, η αναζωπύρωση της έντασης στην ΠΓΔΜ επιβεβαιώνει αυτό που επανειλημμένως έχουμε πει, ότι δηλαδή στη γειτονική μας χώρα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία του κράτους δικαίου, στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην εφαρμογή της διεθνοτικής συμφωνίας της Αχρίδας, στο σεβασμό της αρχής της καλής γειτονίας και στο έλλειμμα δημοκρατίας της χώρας» δήλωσε ο κ. Κούτρας και κάλεσε την ηγεσία των Σκοπίων να στραφεί στη θεραπεία αυτών των ζητημάτων, επιδεικνύοντας πνεύμα αυτοκριτικής και συναίνεσης.

Τέλος, αναφερόμενος στις αιματηρές συγκρούσεις στο Κουμάνοβο, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε να αποδειχθεί ένα μεμονωμένο φαινόμενο και να πρυτανεύσoυν η αυτοσυγκράτηση, η λογική και ο διάλογος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ