2015-05-12 07:55:32
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 14:00 στη Βουλή. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, που επικαλείται το Αθηναϊκό  Πρακτορείο Ειδήσεων, το Κυβερνητικό Συμβούλιο θα αποτιμήσει την κατάσταση σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις και θα προσδιορίσει την τακτική της κυβέρνησης και τα επόμενα βήματα. Η ίδια πηγή σημείωνε ότι επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία στην ελληνική κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Eurogroup.

Άλλωστε, αναμενόμενη χαρακτήριζαν αργά χθες το βράδυ την απόφαση του Eurogroup κύκλοι της κυβέρνησης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «χρειάζεται αμοιβαία προσπάθεια, χωρίς ιδεοληψίες, δογματισμούς και εμμονές για να υπάρξει συμφωνία». Οι ίδιοι μάλιστα κύκλοι σημείωναν ότι «η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητο στοιχείο την επιτάχυνση της διαδικασίας», κάτι που επιβεβαίωσαν και οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ στην ανακοίνωσή τους καλωσορίζοντας «την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επιταχύνουν τις εργασίες τους με τους θεσμούς».


Μετά το χθεσινό Eurogroup το ενδιαφέρον της κυβέρνησης στρέφεται στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για μια δραστική αλλαγή στάσης απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα ρευστότητας. Χθες ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, άφησε «ανοιχτό» ένα παράθυρο λέγοντας ότι: «Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη και πως δεν περιμένει υποδείξεις από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης», αλλά πολύ δύσκολα ο Μ. Ντράγκι θα χαλαρώσει στην παρούσα φάση «τα λουριά», πριν δηλαδή βγει λευκός καπνός από το Brussels group.

Αντίστοιχη δήλωση ο κ. Ντέισελμπλουμ έκανε και για τις υπολειπόμενες δόσεις, λέγοντας ότι η όποια εκταμίευση προς την Ελλάδα «θα γίνει όταν οι θεσμοί ενημερώσουν το συμβούλιο υπουργών ότι υπάρχει συμφωνία», αλλά αμέσως μετά ερωτώμενος από Ιταλό δημοσιογράφο, διευκρίνισε ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα θα μπορούσε γίνει τμηματικά, ανάλογα με την πρόοδο που θα παρατηρηθεί σε συγκεκριμένους τομείς της διαπραγμάτευσης. Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, επικέντρωσε στις διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν στο ζήτημα των συντάξεων και στα εργασιακά, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση για τις όποιες αλλαγές να προτείνει ισοδύναμα μέτρα.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ