2015-05-12 16:53:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Με το Τριήμερο Τζαζ η εκκίνηση του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου
Σε λιγότερο από ένα μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν στην Πάτρα οι θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το Διεθνές Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων αναμένεται να ξεκινήσει όπως έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο, με το τριήμερο τζαζ, στον ατμοσφαιρικό και δροσερό χώρο του κήπου του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην άνω πόλη, στις 10 με 12 Ιουνίου 2015.

Οι λεπτομέρειες και οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες του φετινού Τριήμερου μουσικής τζαζ αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέσα στις επόμενες μέρες ενώ την άλλη εβδομάδα όπως είπε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού –Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Πατρέων Βασίλης Θωμόπουλος στο thebest, θα έχουν συνεδρίαση στο Διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού για την οριστικοποίηση του προγράμματος εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2015, το οποίο και προβλέπεται να αποσταλεί αρμοδίως στη συνέχεια στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο που θα εγκρίνει τον αριθμό των εκδηλώσεων που θα γίνουν στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο.


Στο μεταξύ ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος, πολιτιστικός σύμβουλος και επικεφαλής πλέον του Φεστιβάλ Πάτρας του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, που συνήθως λαμβάνει χώρα τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο έχοντας στο πρόγραμμα του κυρίως θέατρο ήδη έχει αποστείλει στο Υπουργείο Πολιτισμού εδώ και 20 ημέρες το φετινό προτεινόμενο πρόγραμμα με 15 εκδηλώσεις.

Επίσης ο κ. Ανδριόπουλος έχει ήδη επικοινωνήσει με τον κ. Θωμόπουλο και σκοπεύει να ζητήσει συνάντηση μαζί του για την συνεννόηση μεταξύ των 2 Φεστιβάλ. Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο, το μεγάλο άγχος του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος είναι πως θα είναι τα πράγματα στην χώρα μέχρι τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο λόγω της ασταθούς οικονομικής πραγματικότητας και μήπως κάποια από τα καλλιτεχνικά σχήματα και παραστάσεις ακυρωθούν.

Σχετικά με το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου που όπως όλοι θυμόμαστε ξεκίνησε επί Θάνου Μικρούτσικου το 1986 και άφησε τότε εποχή με τα ονόματα και την καινοτομία του, φέτος που είναι η 1η φορά που τον ιστορικό καλλιτεχνικό θεσμό θα τον διαχειριστεί η νέα Δημοτική αρχή του Κώστα Πελετίδη, στόχος όπως είπε ο κ. Θωμόπουλος είναι στο πρόγραμμα να υπάρχουν σχήματα από την Πάτρα όπως το Δημοτικό Ωδείο ή η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων "Θ. Τσιπινάκης" η οποία μετά την συναυλία με τον Γιάννη Χαρούλη (την Τετάρτη 13/5 στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο) θα ετοιμάσει προφανώς και άλλη συναυλία για το καλοκαίρι και το Διεθνές Φεστιβάλ.

Επίσης όπως μας περιέγραψε ο κ. Θωμόπουλος, εκτός από τα Πατρινά σχήματα το φετινό πρόγραμμα θα ρίξει το βάρος και την προσοχή του σε δικές μας εγχώριες παραγωγές με Πατρινούς καλλιτέχνες ενώ δεν θα λείψουν και κάποια αξιόλογα ηχηρά ονόματα. Ήδη μεταξύ των προτάσεων που αναμένεται να ενσωματωθούν στο φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων είναι και η συναυλία Σταύρου Ξαρχάκου με Μαρινέλλα.

«Το ζητούμενο μας είναι η ποικιλομορφία του προγράμματος και όχι να απευθύνεται σε ένα περιορισμένο κοινό», υπογράμμισε με νόημα στο ο κ. Θωμόπουλος.

Κι ενώ τα δύο Φεστιβάλ της πόλης της Πάτρας ετοιμάζονται πυρετωδώς, την ίδια ώρα γίνονται ζυμώσεις και προετοιμασίες και σε άλλους χώρους καθώς και σε ιδιώτες επιχειρηματίες. Για παράδειγμα σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός και αγαπητός στους Πατρινούς παραθαλάσσιος χώρος του «Φάρου» που λειτουργεί ως καφετέρια, κάτω από το ναό του Αγίου Ανδρέου, θα διαμορφωθεί σε συναυλιακό χώρο και μάλιστα ήδη προγραμματίζονται εκεί οι πρώτες συναυλίες μέσα στον Ιούνιο.

Την ίδια ώρα η πρώην «Πολιτεία» στα παλαιά Σφαγεία στην Ακτή Δυμαίων θα ξαναλειτουργήσει κανονικά (ο ανοικτός, υπαίθριος χώρος) για την φιλοξενία μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων. Να θυμίσουμε πως το τελευταίο διάστημα ο χώρος περιήλθε και πάλι στην δικαιοδοσία του Δήμου Πατρέων με αρμόδια την αντιδημαρχία ακίνητης περιουσίας.

Για παράδειγμα ήδη έχουν ανακοινωθεί και οι πρώτες live μουσικές εκδηλώσεις στα Παλαιά Σφαγεία όπως του Λαρισαίου τραγουδοποιού Θανάση Παπακωνσταντίνου στις 8 Ιουνίου 2015 και του Αλκίνοου Ιωαννίδη στις 15 Ιουνίου.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εκρηκτική αύξηση των νέων ΙΧ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Εκρηκτική" αύξηση των νέων ΙΧ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ