2015-05-13 10:34:56
Φωτογραφία για ΒΟΜΒΑ από την Ρωσία: Είμαστε έτοιμοι για την χρηματοδότηση της Ελλάδας!
H αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα όταν η Αθήνα αποφασίσει να γίνει μέλος της, κάτι που αναμένεται να συμβεί στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη τον Ιούνιο.

Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών, Sergei Storchak, τονίζοντας ότι «Απο τη στιγμή που η Ελλάδα γινόταν το πρώτο πλήρες μέλος της Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS, θα ζητούσε δανειοδότηση με κεφάλαια της Τράπεζας και αυτό δεν θα αποτελούσε έκπληξη».

«Δεν έχει καμία διαφορά εάν η Ελλάδα γίνει μέλος της τράπεζας συνεισφέροντας ένα μικρό ή μεγάλο ποσό» είπε ο ακόμη ο Storchak για να συμπληρώσει:

«Από τη στιγμή που θα γίνει πλήρες μέλος, θα μπορεί να αιτηθεί για δάνεια τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς ή για έργα ανάπτυξης»

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, η πρόσκληση που απηύθυνε η Ρωσία στην Ελλάδα για συμμετοχή της στην τράπεζα, μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην αποδέσμευσή της από το ΔΝΤ.


Μάλιστα όπως τονίζεται, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α.Τσίπρας, βρήκε την ιδέα ως αρκετά «ελκυστική», ενώ η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ζήτημα.

Η Aναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS ιδρύθηκε από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Ν. Αφρική το 2014 ως μια εναλλακτική στην Παγκόσμια Τράπεζα Επενδύσεων και στο ΔΝΤ.

Η πρόσκληση για συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή έγινε επίσημα τη Δευτέρα από το Ρώσο υφυπουργό, ενώ όπως αναφέρει το Der Spiegel ο Α.Τσίπρας εξετάζει την πρόταση με θετικό πνεύμα και όπως δήλωσε Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος αυτή αποτέλεσε μια «ευχάριστη έκπληξη». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ