2015-05-13 23:54:20
Φωτογραφία για ΝΤΑΡΝΤΕΝ : ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ!
Για το πρώτο του Final 4 με τη φανέλα του Ολυμπιακού μίλησε ο Τρεμέλ Ντάρντεν, στο ισπανικό περιοδικό «Gigantes del Basket».

Ο Αμερικανός των ερυθρόλευκων επιστρέφει στη Μαδρίτη, μιας και έχει φορέσει και τη φανέλα της Ρεάλ. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και τον Θρύλο κατά κύριο λόγο, στον… αντίπαλό του την Παρασκευή, Σόνι Ουίμς, αλλά και για ποιον θα ήθελε για συμπαίκτη του στην ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του Τρεμέλ Ντάρντεν:

-Έπειτα από έναν χρόνο, πώς μπορείς να εξηγήσεις το κάζο της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό με τη Μακάμπι;

«Θεωρώ πως η περσινή Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η κορυφαία ομάδα στη διοργάνωση. Θέλαμε πολύ τον τίτλο. Δώσαμε καρδιά και ψυχή για να το πετύχουμε όμως δεν τα καταφέραμε. Δεν υπάρχει επιλογή από το να βγάλουμε το καπέλο στη Μακάμπι Τελ Αβίβ για ό,τι κατάφερε στον τελικό! Ξέραμε ότι είχαμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι, είχαμε παίξει ήδη δυο φορές απέναντί τους. Πλέον θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό για την ευκαιρία που μου έδωσε να επιστρέψω σε F4 με τον Ολυμπιακό. Πετύχαμε τον μεγάλο μας στόχο».


-Στον ημιτελικό θα μαρκάρεις πιθανότατα τον Ουίμς. Κατά τη γνώμη σου, είναι ο καλύτερος σμολ φόργουορντ στην Ευρώπη; Καλύτερος από τον Ρούντι;

«Δεν ξέρω αν θα μαρκάρω τον Σόνι σε αυτό το F4 όμως αν πρέπει να το κάνω, θα είμαι έτοιμος. Θα κάνω οτιδήποτε χρειαστεί για την ομάδα μου! Έχουμε απέναντί μας τους καλύτερους παίκτες της Euroleague και ο Ουίμς είναι ένας από αυτούς. Το ίδιο ισχύει με τον Ρούντι. Ξέρω καλά τον Σόνι από τη Ζαλγκίρις Κάουνας και μπορώ να πω ότι έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια».

-Γνωρίζεις πολύ καλά τη Ρεάλ. Μπορείς να συγκρίνεις την περσινή ομάδα με τη φετινή;

«Δεν είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω πολύ τη Ρεάλ φέτος. Δεν είχα χρόνο για να δω τα παιχνίδια της. Παρόλα αυτά, μπορώ να μιλήσω για την περσινή χρονιά. Είχαμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον, ξέραμε τι να κάνουμε στο παρκέ και διαθέταμε μια σπουδαία ομάδα. Ο Νίκολα Μίροτιτς είναι εξαιρετικός, το επιβεβαιώνει πλέον στο ΝΒΑ. Υπήρχε χημεία, όλοι οι παίκτες ήξεραν τον ρόλο τους και ήμουν χαρούμενος με αυτή την κατάσταση».

-Απολαμβάνεις περισσότερο το ελληνικό μπάσκετ, από το ισπανικό;

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ισπανικό και το ελληνικό μπάσκετ. Για την ακρίβεια, στην Ισπανία παίζεις πιο γρήγορα, το παιχνίδι στηρίζεται στο transition. Στην Ελλάδα ο ρυθμός είναι πιο αργός και ο προπονητής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική. Αν έπρεπε να επιλέξω ένα από τα δυο στιλ παιχνιδιού, θα επέλεγα το ισπανικό. Νομίζω ότι μου ταιριάζει περισσότερο».

-Αν είχες την ευκαιρία να «κλέψεις» έναν παίκτη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ποιος θα ήταν αυτός;

«Θα επέλεγα τον Κιριλένκο! Χωρίς δεύτερη σκέψη».

-Ήσουν ένας από τους αγαπημένους παίκτες των οπαδών της Ρεάλ. Πώς θα είναι για σένα να σκοράρεις το νικητήριο σουτ στον τελικό της Ευρωλίγκας, κόντρα στην πρώην ομάδα σου;

«Όλοι οι παίκτες έχουμε ένα τέτοιο όνειρο. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να το πραγματοποιήσουμε. Τώρα αν ο Θεός με βάλει σε αυτή τη θέση, θα το κάνω ακόμα κι αν χρειαστεί να γίνει μπροστά στους φίλους της Ρεάλ, τους οποίους αγαπώ πολύ!».

-Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φίλους της Ρεάλ;

«Σας ευχαριστώ πολύ, για τον τρόπο που αντιμετωπίσατε εμένα και την οικογένειά μου. Σας ευχαριστώ για την αγάπη που δείχνατε στα παιδιά μου, κάθε φορά που έβγαιναν στο παρκέ για να χορέψουν στο ημίχρονο ή στα τάιμ άουτ! Θα σας είμαι πάντα ευγνώμων».

-Πως έζησες τις τελευταίες στιγμές του αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ;

«Ο Σπανούλης έβγαλε μια μεγάλη πάσα και ο Σλούκας μια... ακόμα καλύτερη στον Πρίντεζη. Ο Γιώργος δεν είχε χρόνο να σκεφτεί! Απλώς, σούταρε! Το σύστημα βγήκε και όλα πήγαν τέλεια. Από το σημείο που είδα τη φάση, ήμουν σίγουρος ότι το καλάθι θα μπει. Σηκώθηκα από τη θέση μου και απλώς περίμενα την μπάλα να μπει για να πανηγυρίσω!».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ