2015-05-14 03:57:07
Φωτογραφία για Ξυδάκης: Δεν θα διεκδικήσουμε δικαστικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο
H ελληνική κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να διεκδικήσει δικαστικά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη «Η οδός για τη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών είναι η διπλωματική και η πολιτική» είπε μιλώντας στο Mega ο κ. Ξυδάκης, διευκρινίζοντας ότι το πρόσφατο πόρισμα της δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν είναι τμήμα της νομικής γνωμάτευσης για το θέμα που παραδίδει σταδιακά στην Αθήνα το δικηγορικό γραφείο Ρόμπερτσον-Πάλμερ.  Στο πόρισμα αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στη δικαστική διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών, καθώς ο χρόνος περνά σε βάρος της Αθήνας.

«Πρέπει να προχωρήσετε νομικά, αν δεν το κάνετε στο προσεχές μέλλον η ευκαιρία μπορεί να χαθεί. Ή τώρα ή ποτέ... H ώρα έχει έρθει», τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε δίκες για οποιοδήποτε θέμα, αφενός, και, αφετέρου, στα διεθνή δικαστήρια η έκβαση είναι αβέβαιη, δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας ότι «το κλίμα αλλάζει σιγά-σιγά».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ