2015-05-14 13:08:23
Φωτογραφία για Αίγιο: Οι θερμικές κάμερες γλίτωσαν την Cavino από τα χειρότερα - Τι άφησε πίσω της η φωτιά
Σημαντικό ρόλο στο να σωθεί η οινοποιία cavino στο Αίγιο, από τη φωτιά που ξέσπασε στους χώρους της, έπαιξε η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, που χρησιμοποίησαν ειδικές θερμικές κάμερες για να ανακόψουν τη μετάδοση της φωτιάς, καθώς τους έδιναν τη δυνατότητα να ρίξουν νερό σε σημεία όπου υπήρχε πιθανότητα εξάπλωσης. Διαφορετικά, εκτιμάται, οι ζημιές θα ήταν πολύ μεγαλύτερες.

"Η φωτιά ξεκίνησε από αποθήκη ειδών συσκευασίας. Σε διπλανό κτίριο όπου επεκτάθηκε η φωτιά, υπήρχε χώρος με μεγάλες δεξαμενές νε οινόπνευμα, υλικό ιδιαίτερα επικίνδυνο. Και όχι μόνο αυτό, στους εξωτερικούς χώρους υπήρχαν παλέτες με μπουκάλια που ήταν τυλιγμένα με πλαστικό. Τα μπουκάλια πήραν φωτιά και άρχισαν να λιώνουν , παρότι ήταν κενά περιεχομένου, δηλώνει στην Πελοπόννησο π διοικητής της πυροσβεστικής στην Αχαΐα Νίκος Ρουμελιώτης.

Τελικά κάηκε ολοκληρωτικά μια παλιά αποθήκη ειδών συσκευασίας και υλικών, ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε διπλανό χώρος με δεξαμενές αλκοόλης.

Η πυροσβεστική με ρίψεις νερού και αφρού κράτησε σταθερή τη θερμοκρασία Οι ειδικές θερμικές κάμερες έδωσαν τη δυνατότητα να διαπιστωθεί πόσο μεγάλη ήταν η εξωτερική θερμοκρασία και να επικεντρωθούν οι ρίψεις νερού στα σημεία που χρειαζόταν.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν μεγάλη. Στην κατάσβεση συμμετείχαν 11 οχήματα και 40 άνδρες από Αίγιο, Πάτρα και Ακράτα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ