2015-05-14 14:41:05
Φωτογραφία για Πανελλαδικές 2015: Tι να προσέξετε στην διάρκεια των εξετάσεων
Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τις πανελλαδικές εξετάσεις, την προσεχή Δευτέρα, στις 18 Μαϊου, καθώς χθες ήταν η τελευταία μέρα των μαθημάτων του τρέχοντος διδακτικού έτους.

Το προηγούμενο βράδυ, φροντίστε να έχετε κοιμηθεί καλά, τελειώνοντας την επανάληψη από νωρίς, ώστε να προλάβετε να χαλαρώσετε. Μην απορροφηθείτε από κάποιο έργο στην τηλεόραση. Αντίθετα, ακούστε χαλαρωτική μουσική ή κάντε μια αγαπημένη σας συνήθεια που θα σας αποβάλλει το άγχος.

Κατά την είσοδο σας στο εξεταστικό κέντρο, φροντίστε να διαβάσετε καλά όλα τα θέματα και να εκτιμήσετε ποια από αυτά ξέρετε καλύτερα. Αν δεν καταλάβετε κάποια ερώτηση, φροντίστε να την διαβάσετε ξανά και ξανά, προκειμένου να καταλάβετε ποιο είναι το ζητούμενο. Μην ξεκινήσετε να γράφετε αμέσως, παρά μόνο όταν είστε σίγουροι ότι καταλάβετε πλήρως το θέμα. Αφήστε τα «δύσκολα» θέματα για το τέλος. Αρχικά ασχοληθείτε με κάθε ένα από τα τέσσερα θέματα το πολύ για 20 λεπτά. Για την επίλυση των θεμάτων χρησιμοποιήστε το πρόχειρο προκειμένου να μην κάνετε μουντζούρες πάνω στο γραπτό σας, γεγονός που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην βαθμολόγηση. Στόχος σας είναι σε 2 ώρες και 30 λεπτά να έχετε ασχοληθεί τουλάχιστον μια φορά με όλα τα θέματα και να έχετε λύσει το μεγαλύτερο μέρος τους. Στο χρόνο που απομένει, κάντε μια σύντομη επαλήθευση των απαντήσεων που δώσατε. Αν δεν είστε σίγουρος για μια απάντηση, προσπαθήστε να γράψετε ότι θυμάστε μια μην αφήσετε κενό. Μην φύγετε πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος εξέτασης, δηλαδή οι τρεις ώρες που έχετε μπροστά σας.

Παράλληλα, μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας το δελτίο εξεταζομένου, την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, τουλάχιστον δύο στυλό διαρκείας χρώματος μπλε ή μαύρου. Να θυμάστε, επίσης, ότι απαγορεύεται η χρήση διορθωτικού (μπλάνκο), η χρήση υπολογιστικών μηχανών (κομπιουτεράκια) και φυσικά τα κινητά τηλέφωνα. Επειδή ο καιρός θα είναι ζεστός, πάρτε μαζί σας και ένα μπουκαλάκι νερό.

Φροντίστε να είστε στο εξεταστικό κέντρο 15 λεπτά πριν από την καθορισμένη ώρα για να μην αγχώνεστε τελευταία στιγμή.

Πηγή: Madata
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ