2015-05-14 17:35:03
Φωτογραφία για ΦΟΒΕΡΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ... ΘΡΥΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Είναι πραγματικά απολαυστικό να διαβάζει κανείς ξένα αφιερώματα για τον Ολυμπιακό μας!

Στην Ισπανία ασχολούνται με τον Θρύλο της Ελλάδας και είναι χαρακτηριστικό πως η ιστοσελίδα «blogdebasket.com» ετοίμασε ένα αφιέρωμα για τον Ολυμπιακό, όπου αποθεώνει το ομαδικό πνεύμα και τους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη.

«Με σημαία την άμυνα και την εμπειρία», τιτλοφορείται το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα Final 4, μετά το 2012 και το 2013, όπου κατέκτησε το τρόπαιο, με MVP τον Σπανούλη και στις δύο Ευρωλίγκες.

Μετά τη μεγάλη εμφάνιση στην προηγούμενη φάση, ο Ολυμπιακός συμμετέχει στο 5ο Final 4 τα τελευταία χρόνια, κερδίζοντας τις διοργανώσεις του 2012 και του 2013.

Υπό τη... διεύθυνση του αιώνιου Σπανούλη, ο Ολυμπιακός έχει μπει στις τέσσερις καλύτερες ομάδες, χάρη στην καθαρή άμυνα και τις συνεχείς λάμψεις του Γιώργου Πρίντεζη, αλλά και των Ελλήνων παικτών. Με επικεφαλής τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, «προσγειώνεται» στο Final 4, όντας η ομάδα με την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, γεγονός που συνοψίζεται από το βραβείο για δεύτερη σερί χρονιά του Μπράιαντ Ντάνστον ως ο καλύτερος αμυντικός στην Ευρωλίγκα.


Είναι μία πολύ αθλητική ομάδα, πειθαρχημένη και μεγάλη εμπειρία, που πηγαίνει στο Final 4 για να προκαλέσει αναστάτωση.

Ένα αξιοσημείωτο γεγονός: Στα τρία προηγούμενα Final 4 που έπαιξε ο Σπανούλης, έχει αναδειχθεί νικητής σε όλα και πήρε το βραβείο του MVP. Προμήνυμα;», αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα και ακολουθεί ένα αφιέρωμα στον Βασίλη Σπανούλη.

«Ηγεσία: Σε μία ομάδα χωρίς μεγάλα ονόματα, ο Σπανούλης έχει αναδειχθεί ως το απόλυτο σημείο αναφοράς της ελληνικής ομάδας, που την οδηγεί στο σκοράρισμα (14.9), στις ασίστ (5,7), στα φάουλ (5.8) και στους μέσους όρους (15.5). Τις προηγούμενες τρερις φορές, καθοδήγησε τους υπόλοιπους.

Εναλλακτική: Όταν ο Σπανούλης έχει την μπάλα, ξέρεις τι θα συμβεί στη συνέχεια. Έχει ήδη αποφασιστεί. Συνήθως, δεν αφήνει τίποτα χωρίς να αυτοσχεδιάσει. Κάθε φορά που αντιμετωπίζει πίεση, έχει στο κεφάλι του τουλάχιστον δύο πιθανές εκδοχές: Pick & roll και σταμάτηα στη μέση, κοιτάζοντας το καλάθι για διείσδυση ή αριθμητική υπεροχή, άνοιγμα προς τα έξω. Ο Σπανούλης έχει πολλές διαθέσιμες επιλογές.

Πειθαρχία: Είναι ένας παίκτης που δεν τα παρατάει ποτέ, ένας επαγγελματίας που προσφέρει στους συμπαίκτες του ομαδικότητα, μέχρι και την τελευταία σταγόνα του ιδρώτα.

Ταυτότητα: Είναι πολύ σαφής ο ρόλος του και στους συμπαίκτες του και λειτουργεί κατά βούληση. Ίσως το μπάσκετ δεν είναι και το πιο ελκυστικό, αλλά είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά και ζόρικα για τον αντίπαλο. Και ο Σπανούλης είναι υπεύθυνος για αυτό».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ