2015-05-15 08:11:19
Φωτογραφία για Κλειστά και τα φροντιστήρια Πάσχα, Χριστούγεννα και αργίες
Πάσχα και Χριστούγεννα χωρίς φροντιστήριο για τους μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις; Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί η πρώτη ανάγνωση του άρθρου 46 του πολυνομοσχεδίου που παρουσίασε το υπουργείο Παιδείας για σειρά θεμάτων και των τριών εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Ειδικότερα, το ν/σ ορίζει ημέρες διακοπών των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών όπως περίπου ισχύει στα σχολεία: τα 15νθήμερα Πάσχα και Χριστουγέννων, τις Κυριακές, των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Πνεύματος, την 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου, τη 17η Νοεμβρίου, την Καθαρά Δευτέρα, την Πρωτομαγιά, τον Δεκαπενταύγουστο και την ημέρα της τοπικής γιορτής όπου η έδρα κάθε φροντιστηρίου. «Εάν υπάρχει εξέταση μαθήματος στις πανελλαδικές τη Δευτέρα, δεν θα κάνουμε μάθημα στους υποψηφίους την Κυριακή που προηγείται;» ρώτησε σκωπτικά, ιδιοκτήτης φροντιστηρίου, αναφέροντας ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων τα φροντιστήρια λειτουργούν στο... φουλ. «

Τα φροντιστήρια μπορούν να λειτουργούν, φτάνει να καταβάλουν τα προσαυξημένα ημερομίσθια λόγω της ημέρας» απάντησε στέλεχος του υπουργείου, προσθέτοντας τη μέριμνα του υπουργού Α. Μπαλτά που χαρακτήρισε τους εργαζομένους στα φροντιστήρια «υψηλής ποιότητας συναδέλφους».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ