2015-05-15 14:07:03
Φωτογραφία για ΖΗΣΗΣ : Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΠΑΝΑΞΙΑ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ!!
Ο Νίκος Ζήσης ευχαρίστησε την... Ούνικς Καζάν για την παρουσία του στο Final Four, ενώ μίλησε για τη "δίψα" που χαρακτηρίζει τη Φενέρμπαχτσε και τόνισε πως ο Ολυμπιακός εφτασε πανάξια στο Final 4 της Μαδρίτης!

Είναι ο πιο έμπειρος παίκτης της Φενέρμπαχτσε, σε αυτό το Final Four. Επομένως, ο Νίκος Ζήσης έχει κάτι παραπάνω να πει. Ο 32χρονος γκαρντ μίλησε για την ευκαιρία που έχει φέτος να κατακτήσει την Euroleague για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Πριν απ όλα όμως είχε να πει ένα μεγάλο... "ευχαριστώ" στην Ούνικς Καζάν.

"Η ομάδα μας δεν είναι και η πιο έμπειρη από Final Four, αλλά και γενικότερα. Είναι η πιο άπειρη ομάδα του Final Four. Αυτό όμως ορισμένες φορές μπορεί να εξελιχθεί σε κακό, αλλά και σε καλό. Αυτή η άγνοια κινδύνου κάποιες φορές φέρνει θετικά αποτελέσματα. Θεωρώ ότι διαθέτουμε μία δυνατή ομάδα και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Θα τα δώσουμε όλα και θα παλέψουμε σε κάθε φάση", ήταν οι πρώτες ατάκες του Νίκου Ζήση για τη Φενέρμπαχτσε, πριν μιλήσει για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς:


"Σίγουρα ο προπονητής μας είναι έμπειρος από Final- Four και είναι πολύτιμο το γεγονός πως είναι ο κόουτς μας. Μας έχει προετοιμάσει καλά τόσο στη τακτική, όσο και στο κομμάτι της ψυχολογίας, καθώς ας μην ξεχνάμε πως είμαστε μία ομάδα που δεν έχει εμπειρία από αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Ελπίζω όμως να δείξουμε το καλύτερο μας πρόσωπο".

Όσο για την -ξανά- έντονη ελληνική παρουσία σε Final Four; "Είναι σημαντικό και όμορφο το γεγονός πως για ακόμη μία σεζόν το τρόπαιο θα πέσει και σε ελληνικά χέρια. Και στις τέσσερις ομάδες υπάρχει ένας Έλληνας. Πέρσι ήταν ο Σοφοκλής με την Μακάμπι, φέτος πάλι κάποιος από εμάς θα είναι ο τυχερός. Θεωρώ πως για έναν ουδέτερο μπασκετικό φίλαθλο, είναι όμορφο πράγμα το να βλέπει και πάλι έναν Έλληνα να κατακτά την Ευρωλίγκα. Είναι χαρά μας αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια", δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε αναφερόμενος στον Ολυμπιακό:

"Ο Ολυμπιακός έκανε φανταστική δουλειά στα πλέι-οφ. Παρά το γεγονός πως είχαν χάσει από εμάς στο ΣΕΦ, εγώ πίστευα πως θα καταφέρει να προκριθεί στο Final- Four. Μπορεί εκείνο το παιχνίδι να μην τους έδωσε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά βλέποντας τους σαν αντίπαλος όταν παίξαμε μαζί τους, φάνηκε ξεκάθαρα πως ο φετινός Ολυμπιακός είναι ένας ισχυρός αντίπαλος, μία πολύ καλή ομάδα.

Έχουν ξεκάθαρους ρόλους, τον ηγέτη τους, τον Βασίλη, παίκτες που είναι έμπειροι αγωνιζόμενοι στο κορυφαίο επίπεδο. Φαίνεται άλλωστε από όλα αυτά τα σπουδαία που έχουν κατορθώσει στην Ευρώπη τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι μικροί του μεγάλωσαν, ο Ολυμπιακός έφτασε πανάξια στη Μαδρίτη και σίγουρα ήρθε εδώ για να διεκδικήσει το τρόπαιο".

Για τη σχέση του με τον Βασίλη Σπανούλη, είπε: "Με τον Βασίλη έχουμε παίξει αντίπαλοι πολλές φορές, τόσο σε φιλικά προετοιμασίας, όσο και σε σημαντικά παιχνίδια στη Euroleague. Όταν φτάνεις να αγωνίζεσαι στο κορυφαίο επίπεδο πάντα αντιμετωπίζεις τους κορυφαίους και τους καλύτερους της Ευρώπης. Και οι Έλληνες παίκτες είμαστε από τους καλύτερους στην Ευρώπη".

Ενώ έκλεισε μιλώντας για το... δώρο που του έκανε η Ούνικς Καζάν: "Ήρθα στη μέση της σεζόν στη Φενέρμπαχτσε και προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο. Το γεγονός πως φτάσαμε στο Final Four έκανε τους πάντες χαρούμενους στη Φενέρμπαχτσε. Είναι μία ομάδα που είναι πραγματικά διψασμένη ώστε να πετύχει και να διακριθεί. Ήρθε εδώ για κάτι καλό.

Είναι ένας σύλλογος που έχει ξοδέψει τα τελευταία χρόνια πάρα πολλά χρήματα. Κάποιες φορές τα παθήματα πρέπει να γίνουν μαθήματα για να πετύχεις και η Φενέρ είναι μία ομάδα που μαθαίνει. Κάναμε καλή δουλειά, είχαμε τραυματίες, αλλά τα καταφέραμε μέσα στη σεζόν. Για μένα ήταν πραγματικά μία πολύ μεγάλη ευκαιρία το να φύγω από την Ούνικς και να έρθω στη Φενέρ που είχε υψηλούς στόχους, αλλά και έναν σπουδαίο προπονητή. Και θέλω να ευχαριστήσω την Ούνικς που με άφησε να φύγω ώστε να έρθω σε αυτή την ομάδα".
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ