2015-05-16 15:09:07
Φωτογραφία για To Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγωνιστές της ΕΡΤ
Την οργή του δημοσιογραφικού κόσμου, των κατοίκων της Ζακύνθου αλλά και του συνόλου του λαού μας προκάλεσε η σύλληψη του απολυμένου δημοσιογράφου της ΕΡΑ Ζακύνθου Πέτρου Πομώνη, από την αστυνομία, με την κατηγορία της κατάληψης δημόσιας περιουσίας! Το «έγκλημα» του απολυμένου αγωνιστή τηςΕΡΤ ήταν η επί μήνες συνέχιση των εκπομπών της ΕΡΑ Ζακύνθου μέσα από το κτίριο των εγκαταστάσεων στην Ζάκυνθο ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίστασης για το πραξικοπηματικό «μαύρο» που είχε βάλει η προηγούμενη κυβέρνηση στην ΕΡΤ πετώντας στον δρόμο χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων.

Όπως είπε ο Πέτρος Πομώνης συνελήφθη με εισαγγελική παραγγελία του Εισαγγελέα Εφετών Πατρών προς τον εισαγγελέα Ζακύνθου καθώς ενεργοποιήθηκε σχετική εντολή του 2014 !!! μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει σε βάρος του μέλος του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ !

Ο Πέτρος Πομώνης και οι άλλοι συνάδελφοί του προσπαθούσαν από τον Ιούνιο του 2013, οπότε και έκλεισε η ΕΡΤ και οι ΕΡΑ, με την καθημερινή παρουσίαση προγράμματος να κρατήσουν «ζωντανή» την φωνή της ΕΡΑ Ζακύνθου.


Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχαμε βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των απολυμένων αγωνιστών της ΕΡΤ, όταν η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην εφαρμογή των σκληρών αντεργατικών επιλογών, υλοποιώντας το Μνημόνιο αλλά και τις απαιτήσεις των καναλαρχών, επιδιώκοντας τον απόλυτο έλεγχο της πληροφόρησης-ενημέρωσης όπως κάθε αυταρχικό και ολοκληρωτικό καθεστώς. Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας συγκεντρώνοντας εκατοντάδες υπογραφές φαντάρων-στελεχών από δεκάδες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τώρα όμως φαίνεται ότι η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δρομολογεί νέες αντεργατικές ρυθμίσεις και θέτει νέα εμπόδια στην ενημέρωση, ακολουθώντας από διαφορετικό δρόμο τον ίδιο στόχο που απαιτούν οι θεσμοί ΔΝΤ-Ε.Ε. και τα ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι κυβερνητικά σχέδια εχθρικά στον υπέροχο πολύμηνο αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ, που συγκρούονται με τις πραγματικές ανάγκες και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού μας.

Εμείς εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας και συνυπογράφουμε το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3

Αλληλεγγύη στην ΕΡΑ Ζακύνθου-Καμιά συρρίκνωση των δομών της ΕΡΤ

"ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ

Το θεωρούμενο ως "λήξαν" περιστατικό με την απόπειρα εκκένωσης της ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ και την ετεροχρονισμένη προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα μας δεν μας εφησυχάζει, τουναντίον, μας υπενθυμίζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η μάχη για την επαναλειτουργία όλων των δομών τηςΕΡΤ αλλά, κυρίως, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των δομών αυτών μετά την "επόμενη ημέρα", είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ.

Εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 που βρισκόμαστε στον αγώνα επί 23 μήνες, μαζί με όλους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του πανελλαδικού δικτύου της Ελεύθερης ΕΡΤ, καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση στην ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ και δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε κανένα μέλος της οικογένειας της ΕΡΤ ανυπεράσπιστο μπροστά στους όποιους σχεδιασμούς (από όπου και αν προέρχονται) συρρίκνωσης ή κατάργησης των πολύτιμων περιφερειακών δομών της ΕΡΤ (ΕΡΑ). Η ενίσχυση και η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των περιφερειακών ΕΡΑ είναι απολύτως απαραίτητη τόσο για τις τοπικές κοινωνίες της ελληνικής περιφέρειας όσο και προς όφελος της συνολικής ενημέρωσης των πολιτών όλης της επικράτειας που δικαιούνται να έχουνΠΡΌΣΒΑΣΗ από πρώτο χέρι στα όσα συμβαίνουν έξω από τον κύκλο της αθηνοκεντρικής ειδησεογραφίας.

Καλούμε τους «ρεβανσιστικούς» μηχανισμούς των μορφωμάτων και τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου που ψήφισαν στη Βουλή εναντίον της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, να εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια εκφοβισμού μας και κατασυκοφάντησης ενός αγώνα που αγκάλιασε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Καλούμε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρμόδιο για την ΕΡΤ υπουργό επικρατείας, Νίκο Παππά να δεσμευτούν για την αποτροπή και τη μη επανάληψη τέτοιων θλιβερών φαινομένων που επιχειρούν να πλήξουν το ίδιο το αγαθό της δημόσιας ενημέρωσης, της ίδιας της δημοκρατίας και τον πανελλαδικό αδιάσπαστο πυρήνα της βιωμένης πράξης της αυτοδιαχείρισης του 23μηνου αυτοδιευθυνόμενου αγώνα των εργαζομένων. Ενός αγώνα που απέρριπτε το κάθετο ιεραρχικό διοικητικό μοντέλο και την υπαγωγή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στη σφαίρα των αναγκών της αδηφάγας «αγοράς».

Διαφυλάξαμε, επί 23 μήνες την περιουσία του ελληνικού λαού παραμένοντας στα κτίρια της ΕΡΤ σε ολόκληρη τη χώρα. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε χωρίς καμία έκπτωση για καμία περιφερειακή ΕΡΑ."

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ