2015-05-16 17:05:07
Φωτογραφία για Το σωματείο θα προστατέψει τα δικαιώματα των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας
Ότι θα αγωνιστεί «για την προστασία των δικαιωμάτων των μελών με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και χωρίς διακρίσεις», διαβεβαιώνει το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του: «Το Σωματείο τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση ν’ αντιμετωπίζει υπόθεση δίωξης συναδέλφου από ανωτέρους του με τους οποίους βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη εδώ και τρία χρόνια.Πρόθεσή τους είναι με διώξεις και αναφορές σε βάρος του συναδέλφου να επιβάλουν τη «σιωπή των αμνών», γιατί τόλμησε να ορθώσει ανάστημα και να διεκδικήσει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματά του. Θέλουν με τη δίωξη να τρομοκρατήσουν και να προετοιμάσουν το έδαφος, ώστε ο πειθαναγκασμός να γίνει ευκολότερος.Από τις 30 Μαρτίου 2015 η Διοίκηση του Νοσοκομείου, ζήτησε εγγράφως από τον υπάλληλο να απαντήσει σε αναφορά, που κατέθεσε ιατρός στο πρόσωπο του συναδέλφου, κατηγορώντας τον για ανάρμοστη και υβριστική συμπεριφορά απέναντί του αλλά και στον διευθυντή του Τμήματος, όπου ανήκει.Ο συνάδελφος ως όφειλε, μετά την εντολή της Διοίκησης, απάντησε εγγράφως κάνοντας γνωστό στους υπεύθυνους, πως ουδέποτε αναφέρθηκε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς τους ανωτέρους του και απείλησε οιονδήποτε, αφού η συμπεριφορά αυτή δεν συνάδει με τον χαρακτήρα και το ήθος του
. Να σημειωθεί, πως ο συνάδελφος στην απάντησή του, προχώρησε και σε σωρεία καταγγελιών για γεγονότα, που συμβαίνουν στον χώρο εργασίας του.Επιπλέον, έθεσε ερωτήματα προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τα οποία πιστεύει, ότι είναι η αιτία, που οδήγησαν σε αυτή την έγγραφη αντιπαράθεση. Μέχρι και σήμερα, η υπόθεση αυτή παραμένει ανοικτή, παρόλο, που η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου του Νοσοκομείου, επιβεβαίωσε πως δεν αποδεικνύεται οποιαδήποτε παραβατική, εξυβριστική ή προκλητική συμπεριφορά του συναδέλφου.Το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου παρακολουθεί το θέμα από την πρώτη στιγμή πιστεύοντας, ότι κανένας εργαζόμενος δεν επιτρέπεται να συκοφαντείται χωρίς λόγο και αιτία. Επίσης, ζητήθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου να πάρει θέση για τις καταγγελίες του συναδέλφου. Μέχρι και σήμερα δεν έχει περιέλθει κάτι εις γνώση του. Το Σωματείο δεν θα επιτρέψει στους Διοικούντες να νίπτουν τας χείρας τους εις βάρος κανενός εργαζομένου, ιδιαίτερα αυτών, που δεν είναι αρεστοί στην κοινωνία των γιατρών, διότι τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι. Η απόφαση για την έκδοση ανακοίνωσης σχετικής με μια εσωτερική υπόθεση ελήφθη αφού έγιναν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το Σωματείο μας τις επόμενες μέρες θα προσφύγει σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση για την ανάδειξη του περιστατικού, την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των συναδέλφων. Ας αναλάβουν πλέον όλοι τις ευθύνες τους, πολιτικές, ηθικές, πειθαρχικές και ποινικές από εδώ και εμπρός και γι’ αυτά, που θα επακολουθήσουν.

Το σημερινό Σωματείο δηλώνει, με αφορμή το γεγονός αυτό, ότι δεν θα επιτρέψει να επιβάλλονται οι «ισχυροί» στους «αδύναμους» και θα προστατέψει τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων μ’ όλες τις νόμιμες διαδικασίες και χωρίς καμιά διάκριση».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ