2015-05-16 17:50:04
Φωτογραφία για Διεθνής Ημέρα Μουσείων με πλήθος εκδηλώσεων
Με τιμώμενο το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων και πλήθος εκδηλώσεων να κορυφώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο 16, 17 και τη Δευτέρα 18 Μαΐου σε όλα τα μουσεία της χώρας, εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

Με φετινό κεντρικό θέμα «Μουσεία για μια βιώσιμη κοινωνία», τα πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας «βάζουν τα καλά τους» και υποδέχονται τους επισκέπτες τους με μια σειρά ξεχωριστών δράσεων, όπως συναυλίες, προβολές ταινιών, θεατρικά δρώμενα, ξεναγήσεις, ομιλίες, εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, πολλές από τις οποίες συνεχίζονται ως τις αρχές του Ιουνίου.

Ενδεικτικά, για το εορταστικό αυτό τριήμερο, αναφέρουμε εκδηλώσεις, όπως η συναυλία με το συγκρότημα Ρομά μουσικών SAM ROMA, που πραγματοποιείται σήμερα το βράδυ στην αυλή του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου ή η έκθεση «… έτσι πολύ ατένισα» με έργα του Κ. Παπανικολάου, που εγκαινιάζεται επίσης σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου
. Την Κυριακή, ημερίδα με θέμα τις φλογέρες της αρχαιότητας και την εξέλιξή τους, θα παρουσιαστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κοζάνης, ενώ την ίδια μέρα το πρωί και το μεσημέρι το Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης διεξάγει εκπαιδευτική δράση για παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου με τίτλο «Στου ποταμού την όχθη. Τα παιδιά συναντούν τους μύθους και την ιστορία».

Ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου), εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα την ανακύκλωση για παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και της Α' Γυμνασίου, θα δοθούν το πρωί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας, ενώ την ίδια μέρα το βράδυ, θα γίνει ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Ασημόχρυση κυρά του ήλιου θυγατέρα», αλλά και στη μόνιμη έκθεση του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Κομοτηνής. Επίσης, τη Δευτέρα ο καλλιτέχνης Νικίτα Αλεξέγιεφ πραγματοποιεί Backstage view και συζήτηση, με αφορμή την έκθεση «Πλατωνική αγάπη», στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μονή Λαζαριστών) στη Θεσσαλονίκη, ενώ το Ναυτικό Μουσείο Οινουσσών καθαρίζει τις ακτές του νησιού, με εθελοντές από την τοπική κοινωνία, τα σχολεία και τον Δήμο.

Όλο το τριήμερο, το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά Ηρακλείου Κρήτης, πραγματοποιεί δράση με τίτλο «Ο πολιτιστικός χάρτης μας», όπου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και το Δημοτικό Σχολείο της Μυρτιάς καλεί τους ενδιαφερόμενους να ανακαλύψουν τα σημεία πολιτιστικού και φυσικού ενδιαφέροντος του τόπου καταγωγής του Νίκου Καζαντζάκη, φτιάχνοντας τον δικό τους πολιτιστικό χάρτη. Το Μουσείο Ζακύνθου πραγματοποιεί καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Η τέχνη της Επτανησιακής Σχολής στη Ζάκυνθο τον 18ο και 19ο αιώνα. Η εξελικτική πορεία της ζωγραφικής στην πολυπολιτισμική κοινωνία του νησιού», ενώ σειρά εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δράσεων με τίτλο «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών συναντά την τοπική κοινωνία: Δράσεις εκτός του Μουσείου» θα διεξαχθούν την εβδομάδα αυτή στους Δελφούς, την Άμφισσα, την Ιτέα, την Αγία Ευθυμία, το Πολύδροσο και τη Στρώμη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ