2015-05-18 02:52:06
Φωτογραφία για Σπίρτζης: Υπό νέους όρους η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Την ολοκλήρωση της κεντρικής διαπραγμάτευσης της χώρας με τους δανειστές, αναμένει η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Ειδικότερα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι η ιδιωτικοποίησή της «μπαίνει σε νέα βάση, όπως και οι διαγωνισμοί που δεν έχουν ξεκινήσει καν, με το Δημόσιο να έχει τον κύριο έλεγχο στις στρατηγικής σημασίας υποδομές». «Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε να προχωρήσουμε σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και να μην έχουμε ένα σύγχρονο σιδηρόδρομο που να εξυπηρετεί τους πολίτες και τις εμπορευματικές μεταφορές».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές», ωστόσο, το ζητούμενο είναι «να μην αντικατασταθούν τα δημόσια μονοπώλια με ιδιωτικά, χωρίς να διασφαλίζεται ο ανταγωνισμός στην παροχή των υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Αλλωστε, πρόσθεσε, ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως είχε προωθηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, «δεν παρουσίασε ουσιαστικό ενδιαφέρον». Η είσοδος ιδιωτών στον σιδηρόδρομο και σε κάποιες άλλες στρατηγικής σημασίας δραστηριότητες του Δημοσίου, σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, «θα πρέπει να διασφαλίζει ότι το Δημόσιο θα έχει τον κύριο έλεγχο». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ