2015-05-18 17:36:07
Φωτογραφία για Έστειλαν πολύχρωμο μήνυμα ενάντια στην ομοφοβία και στον ρατσισμό!
Ήταν στις 17 Μαΐου 1990, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφαίρεσε την ομοφυλοφιλία από τον Διεθνή Κατάλογο Ψυχικών Νοσημάτων. Το 2005 ορίζεται αυτή η ημερομηνία ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και αργότερα προστέθηκε και η Τρανσφοβία, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση, αλλά και στην αντιμετώπιση συμπεριφορών που στιγματίζουν και περιθωριοποιούν κάθε άνθρωπο λόγω  προσανατολισμού, ταυτότητας και έκφρασης φύλου.

Παρά τους αγώνες που έχουν δώσει τα κινήματα για την ίση μεταχείριση των ανθρώπων ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου, τα ομόφυλα και διεμφυλικά άτομα εξακολουθούν να υφίστανται ομοφοβικές διακρίσεις και να γίνονται θύματα αρνητικών στερεοτύπων, προκαταλήψεων ακόμα και βίαιων ρατσιστικών επιθέσεων.

Την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας, επέλεξε η ConQueer για να στείλει ένα πολύχρωμο μήνυμα ισότητας, αναδεικνύοντας το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και στον σεξουαλικό προσανατολισμό.


Μέλη της ομάδας έστησαν μικροφωνική στην πλατεία των Λιονταριών και μοίρασαν στους πολίτες του Ηρακλείου ανακοίνωση στην οποία τονίζουν ότι τα φαινόμενα βίας σήμερα εντείνονται.

Η ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς, Κουήρ, Ίντερσεξ) κοινότητα έχει υποφέρει ιδιαίτερα λόγω αυτής της έξαρσης της βίας.

Έχουν καταγραφεί, μονάχα το 2014, 43 περιστατικά ομοφοβίας και τρανσφοβίας, ενώ από τις αρχές του 2015 μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί πάνω από 30, σύμφωνα με το δίκτυο καταγραφής ομοφοβίας και τρανσφοβίας και την καμπάνια της Colour Youth «Πες το σ’εμάς».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ