2015-05-19 19:30:30
Φωτογραφία για Φίλης: Δεν έχουμε χρήματα για τη δόση του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου
Χρήματα μόνο για μισθούς και συντάξεις έχει για τον ερχόμενο μήνα η κυβέρνηση σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη που πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε χρήματα για να πληρώσουμε τη δόση του ΔΝΤ τις 5 Ιουνίου».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο κ. Φίλης χαρακτήρισε την 5η Ιουνίου ως «τη στιγμή της αλήθειας»,λέγοντας ότι «πρέπει να πληρώσουμε 1,2 δισ. στο ΔΝΤ - αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις, αυτά διασφαλίζουμε, δεν έχουμε να δώσουμε, όμως, στους άλλους έξω, ό,τι είχαμε το δώσαμε».

Κάλεσε δε τους δανειστές να εφαρμόσουν τη δανειακή σύμβαση, σημειώνοντας πως «δεν είναι δυνατόν το δανειακό πρόγραμμα να έχει μονομερώς σταματήσει, δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε δανεισμό με χρήματα από τον προϋπολογισμό», είπε ο κ. Φίλης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ο Νίκος Φίλης απάντησε ότι «θα το δούμε για δημοψήφισμα. Το Σύνταγμα δίνει πολλές δυνατότητες». Και πρόσθεσε ότι «δεν θα δεχθούμε συμφωνία στην οποία δεν θα υπάρχει δέσμευση για χρηματοδότηση της οικονομίας»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ