2015-05-20 02:41:10
Φωτογραφία για Σόιμπλε: Οι Έλληνες υποφέρουν αλλά η κυβέρνηση τους δεν κάνει τίποτα
Αρκούντως αιχμηρός εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σε συνάντηση που είχε με βουλευτές του συντηρητικού κόμματος, υποστήριξε ότι οι Έλληνες υποφέρουν αλλά η κυβέρνησή τους δεν κάνει τίποτε για να το σταματήσει «Γνωρίζουμε ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού υποφέρει, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει, προς το παρόν, τίποτε για να το σταματήσει», φέρεται να δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά αργή» την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ο κ. Σόιμπλε συμμετείχε σε σύσκεψη με συντηρητικούς πολιτικούς της Γερμανίας, τους οποίους – πέραν όλων των άλλων – ενημέρωσε και για την κατάσταση στην Ελλάδα. Αν και υποστήριξε ότι η ελληνική πλευρά έχει «κάνει πρόοδο σε ορισμένα υπό-θέματα», προσέθεσε ότι γενικότερα οι διαπραγματεύσεις κινούνται πολύ αργά και δεν έχει βρεθεί κάποια διέξοδος.


Ξεκαθάρισε ότι οι διαπραγματεύσεις αφορούν τις «δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο υπάρχον πρόγραμμα και σαφώς δεν υπάρξει «Σχέδιο Β» για τη χώρα».

Ταυτόχρονα, πηγή του γερμανικού κοινοβουλίου, υποστήριξε ότι υπήρξε συζήτηση για το θέμα της Ελλάδας μεταξύ αρκετών βουλευτών, με ορισμένους εξ αυτών να εκφράζουν ανησυχίες για τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα και για το εάν η Αθήνα έχει, όντως, πρόθεση να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Επίσης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουν αυτή τη στιγμή συζητήσεις για «Σχέδιο Β» ή για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ