2015-05-20 17:13:48
Φωτογραφία για Αυτά είναι! Οι φανατικοί ΟΠΑΔΟΙ του Πούτιν, που τον λατρεύουν σαν Θεό [photos]
Η φωτογράφος Bela Doka από την Ουγγαρία... δουλεύει πολλά χρόνια σε θέματα της Ρωσίας. Ενα από τα μεγαλύτερα ρεπορτάζ της αφορούσε τους nachi, τους νεαρούς Ρώσους που ορκίζονται στο όνομά του. Ανακάλυψε κάτι καλύτερο: Οτι υπάρχει και φαν κλαμπ του Πούτιν.

Η Bela Doka, όπως μεταφέρει το iefimerida, εγκαταλείπει ό,τι έκανε ως τότε και τρέχει να συναντήσει αυτούς τους νεαρούς Ρώσους που «αγαπούν τον Πούτιν όπως άλλοι αγαπούν τον Bon Jovi».

«Τους συνάντησα και ήταν πολύ συνεργάσιμοι. Ζουν στα προάστια της Μόσχας, δεν είναι ούτε πλούσιοι, ούτε φτωχοί. Πολλοί από αυτούς είναι φοιτητές» δηλώνει η φωτογράφος.

Alina

«Ανακάλυψα τον Πούτιν όταν ο Γιέλτσιν μίλησε γι'αυτόν. Κοίταξα ποιός ήταν, τη βιογραφία του και αμέσως με ενδιέφερε σαν άτομο. Οταν έγινα μέλος στο κλαμπ, ήθελα να είμαι ενεργή».

«Εχω μια ρωσική σημαία με τον Πούτιν στον τοίχο πάνω από το γραφείο μου, στο δωμάτιό μου. Καθημερινά, ψάχνω τα άρθρα γι'αυτόν στον τύπο, στο ίντερνετ και μαθαίνω τα πάντα για την πολιτική και για την προσωπική του ζωή. Εχω ένα δικό του πόστερ δίπλα στο κρεβάτι μου. Εχω επίσης μερικά μπλουζάκια, κάρτ ποστάλ και στίκερ».


FC Putin-Home

Η Bela Doka εξηγεί ότι στην έδρα του φαν κλαμπ οι περισσότεροι φορούν τα μπλουζάκια με το πρόσωπο του Πούτιν. Εχουν επίσης βίντεο του Πούτιν και τα παρακολουθούν».

Igor Boiko

Είναι ο ηγέτης του φαν κλαμπ και διαβάζει ένα βιβλίο με τον τίλτο «Πούτιν, η ιδεολογία του». Εδωσε το πράσινο φως στην φωτογράφο να ψάξει να να τα δει όλα στον χώρο.

Lyosha S. & Tanya Skoropistseva

«Στην αρχή, είχα αμφιβολίες όταν άρχισα να τον παρατηρώ. Τώρα έχω μπλουζάκια που γράφουν «Θέλω τον Πούτιν». Θέλω να ράψω ένα πουλόβερ με τα χρώματα της ρωσικής σημαίας και με το πορτρέτο του. Θέλω ο σύζυγός μου να είναι σαν τον Πούτιν» λέει η Tanya.

Lyosha S. «Είμαι σε αυτό το φαν κλαμπ από τα 16 μου. Για μένα, η δουλειά που κάνει ο Πούτιν είναι επιτυχία. Σπούδασε πέντε χρόνια στη νομική, με διαφορετικό όνομα, και μετά μπήκε στις μυστικές υπηρεσίες. Εχω ένα δικό του πόστερ στο δωμάτιό μου. Κάνω τζούντο και θα ήθελα να είναι ο προπονητής μου. Αρχισα το τζούντο όταν ο Πούτιν ανέβηκε στην εξουσία. Συμμετείχα στο πρωτάθλημα Μόσχας και θέλω να πετύχω, όπως ο Πούτιν».

Lena

«Μου αρέσει ότι ο Πούτιν τελειώνει ό,τι ξεκινάει. Είναι άτομο με πολλά πρόσωπα, κάνει τζούντο, ψαρεύει, κάνει σκι. Πιστεύω ότι είναι καλό πρότυπο για τους νέους. Εχει δύο κόρες στην ηλικία μου, είναι άνθρωπος της οικογένειας, είναι φιλικός με όλο τον κόσμο. Είναι πραγματικός διπλωμάτης».

Yulia Minazhetdinova

«Θαυμάζω τον Πούτιν και αυτό με βοηθάει να καταλάβω την πολιτική του. Για παράδειγμα, μετά τη διαδήλωση που κάναμε μπροστά στην πρεσβεία της Γεωργίας, κατάλαβα τι είδους σχέση είχαμε με αυτή τη χώρα και γιατί βρισκόμαστε σε διένεξη. Οι γονείς μου είναι εχθρικοί με αυτή την ασχολία μου, λένε ότι δεν καταλαβαίνω από πολιτική, είμαι μόνο 17 ετών, αλλά εγώ δεν το πιστεύω. Ο Πούτιν είναι ο ήρωάς μου, με εμπνέει, δίνει νόημα στις πράξεις μου».

Yulia Nikolaeva

«Ο φίλος μου Kirill με έφερε στο φαν κλαμπ. Αγαπώ τον Πούτιν και με ενδιαφέρει να ξέρω τι κάνει. Μόνο καλό μπορώ να πω για εκείνον. Με ενδιαφέρει κάθε λεπτομέρεια από την προσωπική του ζωή και από την πολιτική του. Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία για εκείνον και να διαβάζω εφημερίδες που γράφουν γι'αυτόν».

Vika Matorina

«Ο Πούτιν είναι το ιδεώδες. Πριν ήταν ο τσάρος, τώρα είναι ο Πούτιν, είναι σαν Θεός για μένα. Τον βλέπω σαν πατέρα μου. Είναι ο τέλειος άνθρωπος -πολιτικός, αθλητικός, οικογενειάρχης. Θέλω ο σύζυγός μου να είναι σαν αυτόν. Γράφω άρθρα γι'αυτόν εγκωμιαστικά στην εφημερίδα του σχολείου και στην εφημερίδα του φαν κλαμπ».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ