2015-05-21 04:24:07
Φωτογραφία για Ανανεώνονται οι συμβάσεις καθαριότητας...
Μέχρι το τέλος του έτους, ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας, ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις, ακόμα και αυτές που έληξαν των υπηρεσιών καθαριότητας στα δημόσια κτίρια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκροτείται και ειδική επιτροπή η οποία θα κοστολογήσει τις δαπάνες καθαριότητας σε όλο το Δημόσιο, προκειμένου σταδιακά οι ιδιωτικές εταιρείες καθαρισμού να αντικατασταθούν από την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αρχής γενομένης από το 2016.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Γ. Κατρούγκαλου, η οποία έρχεται σε συμπλήρωση του προσφάτως ψηφισθέντος Ν. 4325/2015, έχει αναδρομική ισχύ, καθώς αφορά και όσες συμβάσεις έληξαν πριν από την έκδοσή της. Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με το άρθρο 103 του Συντάγματος, οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δημοσίου θα πρέπει να καλύπτονται από προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και όχι ορισμένου χρόνου, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης επέλεξε την ανανέωση όλων των συμβάσεων, ακόμη και των ατομικών, ως μεταβατική λύση, προκειμένου να προσδιοριστούν ακριβώς οι ανάγκες του Δημοσίου για προσωπικό καθαριότητας που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να μελετηθεί, ανάλογα με τους διαθέσιμους πόρους, η καλύτερη μόνιμη λύση του θέματος.


Κατόπιν αυτών, στόχος της εγκυκλίου είναι να ρυθμίσει προσωρινά την κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας των δημόσιων υπηρεσιών, με την παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων ή την επανασύναψη όσων έχουν λήξει πρόσφατα, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση και για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ