2015-05-21 19:53:15
Φωτογραφία για Αποκάλυψη-ΒΟΜΒΑ: Γι αυτό ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ τα προγράμματα κατάρτισης ανέργων!
Το ρατσιστικό ανέκδοτο "τον αράπη κι΄ αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς" θυμίζει η κατάσταση στο Δημόσιο ακόμα και στις μέρες μας. Το πλιάτσικο πόρων και η πριμοδότηση ημετέρων ώστε να τα οικονομήσουν, φαίνεται πως είναι στο DNA του πολιτικού συστήματος και του δημόσιου τομέα.

Αν δεν πιστεύετε θα σας πείσουν οι λόγοι για τους οποίους η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Ρία Αντωνοπούλου ακύρωσε προγράμματα κατάρτισης ανέργων που είχε προκηρύξει η προηγούμενη ηγεσία.

Οι λόγοι είναι:

1.Τα κονδύλια σε ποσοστό 75% κατέληγαν στο Κέντρα Δια Βίου Μάθησης και το 25% μόνο στους ανέργους.

2.Το κόστος της κατάρτισης για κάθε άνεργο ανερχόταν σε 5.400 ευρώ όταν σε άλλα αντίστοιχα προγράμματα μόλις εφτανε στα 1.600 ευρώ.

3.Οι αθεόφοβοι έφτανα μέχρι του σημείου να τους στένουν για απασχόληση όχι στους κλάδους που προβλέπονταν στο πρόγραμμα αλλά σε άλλους.


Είναι πράγματι αδιανόητο. Είναι, όμως, για όλους ή μόνο για εκείνους που πιστεύουν ότι η κρίση μπορεί να μας αλλάξει μυαλά και κυρίως να αλλάξει τα μυαλά των πολιτικών και των γραφειοκρατών του Δημοσίου;

Δυστυχώς όσοι εκπλήσσονται είναι αιθεροβάμονες. Οι υποψιασμένοι γνωρίζουν πολύ καλά πως ο διεφθαρμένος δημόσιος τομέας είναι εδώ παρόν, αδίστακτος, αδιόρθωτος και καραδοκεί να αρπάξει τη λεία του.

Το συμπέρασμα απλό, απλούστατο: Μόνο αν προωθηθούν και εφαρμοστούν με κάθε τίμημα ριζικές και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που θα εξαφανίσουν τη γραφειοκρατία, αν δημιουργηθούν αυστηροί και αποτελεσματικοί μηχανισμοί και κυρίως αν θεσπιστεί η προσωπική ευθύνη του κάθε προσώπου που επιλαμβάνεται ενός θέματος, μιας υπόθεσης μπορούμε να ελπίζουμε ότι κάτι μπορεί να γίνει σε αυτό τον τόπο.

Αλλιώς η διαφθορά θα διαιωνίζεται. Καλείται λοιπόν η κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα της, να προχωρήσει επειγόντως τις μεταρρυθμίσεις. Ηδη πέρασαν τέσσερις μήνες και το μεταρρυθμιστικό έργο βρίσκεται στο μηδέν. Για να μην πούμε πως σε ορισμένες περιπτώσεις επικρατούν αντιμεταρρυθμιστικές και αναχρονιστικές ιδέες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ