2015-05-22 11:51:04
Φωτογραφία για ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΓΙΟΥΝΚΕΡ VD
Με ευχάριστη διάθεση προσήλθαν ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας. Ο κ. Τσίπρας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ στις 14:30, σε συνέχεια των χθεσινών επαφών του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, οι οποίες διεξήχθησαν κατά το Μαξίμου «σε εποικοδομητικό κλίμα».

Κατά την άφιξή του στο χώρο διεξαγωγής της Συνόδου, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων. «Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή, μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος - και η Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα πρέπει να εργαστεί εντατικά με τους πιστωτές της και χρειάζεται πολλή προσπάθεια προτού μπορέσει να επιτευχθεί μια συμφωνία, δήλωσε σε δημοσιογράφους η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, λίγο πριν από την έναρξη των σημερινών εργασιών της Συνόδου Κορυφής.


Αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο της Συνόδου, η κ. Μέρκελ δήλωσε: «Ήταν μια πολύ φιλική, εποικοδομητική συνάντηση, αλλά είναι επίσης ξεκάθαρο πως πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά με τους τρεις θεσμούς. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν».

«Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν προσφερθεί στην Ελλάδα και στον Έλληνα πρωθυπουργό, όποτε υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να συζητηθούν, όποτε χρειαστεί να δοθεί βοήθεια, να το κάνουν, όμως το συμπέρασμα πρέπει να βρεθεί με τους τρεις θεσμούς και πρέπει να υπάρξει πολύ, πολύ εντατική δουλειά», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ