2015-05-23 03:16:05
Φωτογραφία για Ποια προβλήματα υγείας δείχνουν τα εύθραυστα νύχια;
Εκτός από θέμα αισθητικής, τα νύχια που σπάνε εύκολα μπορεί να κρύβουν και ορισμένα προβλήματα υγείας του οργανισμού Από αυτά, τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μαρτυρούν τα εύθραυστα νύχια, είναι, σύμφωνα με το onmed.gr, τα εξής:

Αφυδάτωση

Ακόμα κι αν πίνετε υγρά, μπορεί ο οργανισμός σας naχρειάζεται περισσότερο νερό. Εάν καταναλώνετε πολλά αναψυκτικά ή ποτά που περιέχουν καφεΐνη, ο οργανισμός δεν ενυδατώνεται όσο εάν πίνετε νερό. Άλλες ενδείξεις αφυδατωμένου σώματος είναι τα σκουρόχρωμα ούρα, η ξηρότητα του στόματος και η απώλεια της όρεξης.

Ανεπάρκεια πρωτεΐνης

Τα νύχιααποτελούνται από κερατίνη, που είναι ένας τύπος φυτικών ινών πρωτεΐνης. Το εύκολο σπάσιμο των νυχιών μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι είστε ανεπαρκείς σε αυτή την πρωτεΐνη. Άλλα συμπτώματα της ανεπάρκειας πρωτεΐνης περιλαμβάνουν την απώλεια του μυϊκού τόνου, την τριχόπτωση, την κόπωση και την κακή επούλωση των πληγών.

Έλλειψη βιταμίνης

Τα σημάδια ελλείψεων βιταμινών περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα εύθραυστα νύχια που έχουν μια μπλε απόχρωση στο υπόστρωμα και εμφανίζουν εγκοπές στην κορυφογραμμή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ