2015-05-23 21:48:05
Φωτογραφία για Κορίνα Κρέτσου: «Η παρουσία μου εδώ, αποτελεί σημάδι αλληλεγγύης και δείγμα υποστήριξης στην Ελλάδα»
Τα παραπάνω τόνισε από την Κοιλάδα του Αχελώου που επισκέφτηκε, την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, η Ευρωπαία Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου αρμόδια για τις Περιφερειακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την επίσκεψη στην ιστορική Μονή Σέλστου αλλά και στα απομεινάρια της γέφυρας του Κοράκου, ολοκλήρωσε την περιοδεία της στην Κοιλάδα του Αχελώου, η Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου αρμόδια για περιφερειακές πολιτικές.  Η Επίτροπος αφού προσκύνησε στην Ιερά Μονή τόνισε: «Αυτά τα ιστορικά και θρησκευτικά  μνημεία μπορούν να περάσουν ως στοιχεία του δικτύου του θρησκευτικού τουρισμού της Ελλάδας».

Λίγο πριν αναχωρήσει σε δηλώσεις της εμφανίστηκε ενθουσιασμένη για την επίσκεψη  σε μία από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης αλλά πλούσια σε φυσική ομορφιά και πολιτιστική κληρονομιά. Σε δηλώσεις υπογράμμισε: «Η περιφερειακή πολιτική, δεν είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις στο βραχυπρόθεσμο πρόβλημα  ρευστότητας της Ελλάδας , αλλά τα 20 δις ευρώ, που θα διατεθούν την επόμενη 7ετία στο πλαίσιο της Περιφερειακής πολιτικής, θα αποτελέσουν ένα υπόβαθρο που θα σηματοδοτήσει τη στέρεη  έξοδο της Ελλάδας από την κρίση
. Από εδώ, μία από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης πρέπει να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα του τοπικού πληθυσμού   και παράλληλα να κάνουμε ό,τι μπορούμε να αναδειχθεί αυτό το τόσο όμορφο τοπίο.

Η κα Κρέτσου ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην ημερίδα με θέμα: «Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μαΐου στην Κοιλάδα του Αχελώου, στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας και διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τις Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Εκτός από την Επίτροπο παρεμβάσεις έκαναν οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τάσσος Χανιώτης.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Δήμαρχοι της περιοχής: Απόστολος Κοιμήσης, Αμφιλοχίας, Περικλής Μίγδος, Γ. Καραϊσκάκη και Θεόδωρος Μπαμπαλής, Αγράφων.

Η ημερίδα ήταν διακαναλική και έγινε διεξοδική συζήτηση για την πολιτική Συνοχής και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης και για το νέο προσανατολισμό της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και τις προκλήσεις και ευκαιρίες για την Ελληνική Γεωργία.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος Αντώνης Αλαφογιώργος.

Στην ομιλία της η Επίτροπος τόνισε ότι η οικονομική κρίση πλήττει την Ελλάδα και πρέπει να ενισχύσουμε την έξυπνη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Αποφασισμένη να εξαντλήσει τις δυνατότητες της, για επιστροφή  της Ελλάδας και του λαού της στην Ανάπτυξη  εμφανίστηκε η Επίτροπος κατά την ομιλία της στο χωριό Περδικάκι στην Κοιλάδα του Αχελώου.  «Η παρουσία μου, αποτελεί  σημάδι αλληλεγγύης, δείγμα υποστήριξης στην Ελλάδα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ξεκινώντας   την ομιλίας της, ενώ χαιρέτησε τους συγκεντρωμένους  λέγοντας «Καλημέρα ,γειά σας».

Η κ. Κρέτσου,  απευθυνόμενη  προς τους  Περιφερειάρχες , τους ενεθάρρυνε,  να υποβάλουν και οι ίδιοι προγράμματα  με καινοτόμες ιδέες ,με ανταγωνιστικό προσανατολισμό,  που θα ανοίγουν θέσεις εργασίας κυρίως για τους νέους. Μεταξύ άλλων, επισήμανε πως  η παρουσία της στην περιοχή, η συνάντηση με τον κόσμο και τους αυτοδιοικητικούς, είναι για να εξεταστούν οι δυνατότητες  να αναστραφεί η «διαρροή» των νέων προς το εξωτερικό.

Η Επίτροπος, είπε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο οικονομικής ενίσχυσης από το Ταμείο Αλληλεγγύης  των περιοχών, όπως ο Έβρος και η Κεντρική Ελλάδα, οι οποίες επλήγησαν από τις πλημμύρες. Όταν ανάμεσα στο ακροατήριο η Επίτροπος είδε ένα ιερέα είπε:  «Βλέπω και τον ιερέα,  είμαστε ορθόδοξοι και πρέπει να παλέψουμε, για τα δικαιώματα του πολιτισμού».

Ο Περιφερειάρχης Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ