2015-05-23 22:50:21
Φωτογραφία για ΝΤΑΜΠΛ ΚΑΙ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 3-1 *VIDEOS*
Το 27ο Κύπελλο Ελλάδας και 17ο Νταμπλ της ιστορίας του πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι νίκησε με 3-1 την αξιόμαχη Ξάνθη. Μια ακόμη κούπα στη συλλογή του προσέθεσε ο Θρύλος!

Όλα κρίθηκαν στο γκολ του Χάρα, μετά από τραγικό λάθος του Μπέρτου, στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και στην... γκολάρα του Τσόρι στο 63'. Το 3-0 έγινε με απευθείας φάουλ του απίστευτου Φορτούνη, ενώ οι Ακρίτες μείωσαν στο 87' με τον Καπετάνο.

Οι Βίτορ Περέιρα και Ραζβάν Λουτσέσκου επιφύλασσαν... εκπλήξεις για τον μεγάλο τελικό, καθώς αμφότεροι ξεκίνησαν με μία διαφορετική επιλογή από αυτή που όλοι περίμεναν στην κορυφή της επίθεσης. Για τον Ολυμπιακό βασικός επιθετικός ξεκίνησε ο Χάρα αντί του Μήτρογλου, ενώ οι υπόλοιποι σε σύστημα 4-2-3-1 ήταν οι Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μασουακού, Σιόβας, Μποτία, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί, Τσόρι και Φουστέρ.


Στην αντίπερα όχθη, ο Λουτσέσκου αποφάσισε να... αφήσει στον πάγκο τον Καπετάνο που δεν ήταν στο 100% και ξεκίνησε στην κορυφή τον Κλέιτον μαζί στην ενδεκάδα με τους Κυριακίδη, Μπέρτο, Γουάλας, Γούτα, Καρυπίδη, Ομπόντο, Παπαστεριανό, Σολτάνι, Λουσέρο και Βασιλακάκη.

Στα καθαρά αγωνιστικά Ο Ολυμπιακός με την αίσθηση του φαβορί μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, ωστόσο μετά το πρώτο πεντάλεπτο η Ξάνθη όχι μόνο ισορρόπησε το ματς, αλλά... άσκησε και πίεση στους ερυθρόλευκους και μάλιστα στο 17ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Μπέρτος έκανε το σουτ εντός περιοχής, ο Μποτία έβαλε την προβολή και η μπάλα έφυγε τελικά λίγο δίπλα από το δοκάρι. Οι παίκτες του Περέιρα προσπάθησαν να αντιδράσουν στα επόμενα λεπτά, απείλησαν με κάποια μακρινά σουτ όπως αυτά των Φουστέρ και Τσόρι, ωστόσο η Ξάνθη ήταν αυτή που έφτασε εκ νέου κοντά στο γκολ στο 26', όταν ο Ρομπέρτο έδιωξε δύσκολα το μακρινό σουτ του Κλέιτον.

Όσο κυλούσε η ώρα, το ματς δυσκόλευε για τον Ολυμπιακό, καθώς η Ξάνθη έδειχνε να... βγαίνει σιγά – σιγά στην επίθεση, ενώ από την άλλη πλευρά οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν καλή κυκλοφορία μπάλας και απειλούσαν ελάχιστα. Μάλιστα, σε ένα δίλεπτο... «φωτιά» των Ακριτών, στον Ολυμπιακό μπορούν να αισθάνονται τυχεροί που δεν είδαν την μπάλα στα δίχτυα τους, καθώς στο 42' ο Σολτάνι δεν έπιασε καλά το σουτ από κοντά και ο Μιλιβόγεβιτς έδιωξε με το κεφάλι, ενώ στην συνέχεια μετά από κόρνερ, ο Σολτάνι και πάλι δεν μπόρεσε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα τέλειωνε χωρίς σκορ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε τελικά και το γκολ για τους παίκτες του Θρύλου. Ο Μπέρτος έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω, ο Χάρα πήρε την μπάλα και ολομόναχος έκανε... εύκολα το 1-0!

Το γκολ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου έδωσε άλλον... αέρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος στην επανάληψη μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένος και δεν έδωσε κανένα δικαίωμα πλέον στην Ξάνθη. Οι Ακρίτες δεν είχαν τη φρεσκάδα του πρώτου ημιχρόνου και εμφανώς επηρεασμένοι από το 1-0, δεν πάταγαν καλά στο γήπεδο. Κι ενώ το παιχνίδι είχε μόνο νεύρα και καθόλου θέαμα, στο 63' είδαμε ίσως το καλύτερο γκολ της χρονιάς! Ο Τσόρι πήρε την μπάλα, με τρομερό σπριντ ντρίπλαρε τρεις παίκτες της Ξάνθης και με απίστευτο τελείωμα έκανε το 2-0 για τον Θρύλο. Ο Αργεντίνος "μαέστρος" γνώρισε την αποθέωση, καθώς κάπου εκεί... τελείωσε και το ματς.

Το τρομερό γκολ του Τσόρι «ξάφνιασε» την Ξάνθη, η οποία δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στο 80' ήρθε και το... κερασάκι για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Φορτούνης με τρομερό φάουλ έκανε το 3-0. Το μόνο που μπόρεσε να κάνει στην συνέχεια η Ξάνθη ήταν να μειώσει στο 87' με τον Καπετάνο, ο οποίος μπήκε αλλαγή και έκανε την παρουσία του αισθητή.

Το τελικό 3-1 βρήκε δίκαια νικητή και Κυπελλούχο... Νταμπλούχο τον Ολυμπιακό! ΓΙΑΤΙ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ!

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας (84’ Κασάμι), Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Τσόρι (78’ Μήτρογλου), Ντοσεβί, Φουστέρ (65’ Φορτούνης), Χάρα.

SKODΑ Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος (78’ Μπαξεβανίδης), Γουάλας, Γούτας, Καρυπίδης, Ομπόντο (79’ Φερνάντεθ), Παπαστεριανός (66’ Καπετάνος), Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Κλέιτον.

Δείτε τα γκολ:

Το 1-0 του Χάρα ΕΔΩ

Το 2-0 του Τσόρι ΕΔΩ

Το 3-0 του Φορτούνη ΕΔΩ

Το γκολ της Ξάνθης που μείωσε σε 3-1 στον τελικό με τον Ολυμπιακό:
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ