2015-05-24 12:23:07
Φωτογραφία για Κουκουλοφόροι πυρπόλησαν τρόλεϊ στην Πατησίων
Παρανάλωμα του πυρός έγινε ένα τρόλεϊ, όταν -αργά το μεσημέρι του Σαββάτου- ομάδα κουκουλοφόρων, που επέστρεφε από πορεία, σταμάτησε το όχημα έξω από το Πολυτεχνείο, επί της Πατησίων, και αφού ζήτησε επιτακτικά  από τους επιβάτες και στον οδηγό να εξέλθουν, το παρέδωσε στις φλόγες πετώντας μέσα στο όχημα βόμβες μολότοφ.

Το τρόλεϊ τυλίχθηκε στις φλόγες και τουλάχιστον το μισό (ιδιαίτερα η μπροστινή πλευρά) καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι επιβάτες έντρομοι άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και άνδρες της Πυροσβεστικής για να σβήσουν τη φωτιά.

Η ομάδα των κουκουλοφόρων ταμπουρώθηκε μέσα στο Πολυτεχνείο και από την οδό Τοσίτσα εξαπέλυε επιθέσεις με πέτρες, καπνογόνα και μολότοφ εναντίον μίας διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στη γωνία της Πατησίων με την Τοσίτσα.


Η διμοιρία τήρησε αμυντική στάση και μόνο μία φορά εξαπέλυσε έφοδο, με τους κουκουλοφόρους να απαντούν με ρίψη αντικειμένων και να βρίσκουν καταφύγιο εντός του Πολυτεχνείου.

Παράλληλα, υπήρχε και άλλη διμοιρία στη γωνία της Τοσίτσα με την Μπουμπουλίνας, αλλά δεν υπήρξε κυκλωτική επίθεση προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες.

Όταν έφτασαν ειδικά οχήματα για να μεταφέρουν το τρόλεϊ, αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς οι κουκουλοφόροι, μέσα από τον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου εκτόξευαν συνεχώς πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η Πατησίων, από το ύψος της Ομόνοιας μέχρι την οδό Μάρνης, παρέμεινε κλειστή για τουλάχιστον 2,5 ώρες, για να δοθεί τελικά στην κυκλοφορία στις 18:30, αφού απομακρύνθηκε το τρόλεϊ.

* Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες πολίτες, που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, εξέφραζαν την οργή τους για τη δράση των κουκουλοφόρων, ενώ κάποιοι προσέγγισαν τα κάγκελα του Πολυτεχνείου προκειμένου να ζητήσουν από τους ταραξίες να αποχωρήσουν. Η απάντηση των κουκουλοφόρων ήταν αρχικώς ύβρεις και κατόπιν ρίψη αντικειμένων και βαρελότων εναντίον των πολιτών.

* Πρόκειται για τον τρίτο εμπρησμό τρόλεϊ τους τελευταίους μήνες.

* Η ΕΛ.ΑΣ δεν προχώρησε καμία σύλληψη ή προσαγωγή.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ