2015-05-24 17:24:05
Φωτογραφία για Γιγάντια παραγγελία CIWS Phalanx για το Τουρκικό Ναυτικό, αξίας...
Μια αναπάντεχη ως προς το μέγεθος είδηση ήρθε από την άλλη μεριά του Αιγαίου, το Τουρκικό Ναυτικό (TDK) προχωρησε σε αίτημα στην αμερικανική πλευρά για την προμήθεια 4 νέων συστημάτων CIWS MK 15 Block 1B baseline 2 και την ανακατασκευή, επισκευή και εκσυγχρονισμό 17 ΜΚ 15 Phalanx Block 0 στο επίπεδο Βlock 1B Baseline 2.

Με τον τρόπο αυτό το Τουρκικό Ναυτικό διασφαλίζει την εγγύς αεράμυνα των πολεμικών του πλοίων σε μακροπρόθεσμη βάση. Το Αμερικανικό State Department και η Υπηρεσία Αμυντικής Συνεργασίας (DSCA) ενέκριναν την υλοποίηση αυτού του προγράμματος και αναμένεται να ακολουθήσουν περαιτέρω διαπραγματεύσης για τους χρόνους παράδοσης. Η σύμβαση αυτή περιλαμβάνει 21 τηλεχειριζόμενους σταθμούς ελέγχου καθώς και εκπαίδευση και ανταλλακτικά για τα πρώτα χρόνια λειτουργίας. Επιπλέον παρέχεται τόσο επιπλέον εξοπλισμός δοκιμών όσο και συντήρησης. Η συνολική αξία του προγράμματος φθάνει τα 310 εκατομμυρια $.


Η Τουρκική πλευρά ζήτησε επίσης την υλοποίηση αντισταθμιστικών προγραμμάτων για την Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία. Κύριος ανάδοχος του προγράμματος οριστήκε η κατασκευάστρια εταιρεία Raytheon. Τα 4 νέα CIWS θα χρησιμοποιηθούν για τα δύο νέα αποβατικά σκάφη (LST) που βαίνουν προς υλοποίηση από το Τουρκικό Ναυτικό. Εξοπλισμένα με δύο συστήματα CIWS το καθένα παρέχεται ικανή προστασία από εισερχόμενα βλήματα SSM σε περίπτωση που υπάρχουν κενά στην Αεράμυνα της Ναυτικής Αρμάδας. Δείχνει επίσης και την μεγάλη σημασία που δίνει το Τουρκικό Ναυτικό στην μαχητική αξία των αποβατικών του σκαφών. Μαζί με την παραγγελία του LHD, σχεδίασης Juan Carlos οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις αποκτάνε υπολογίσιμες αποβατικές δυνάμεις που μπορεί να υπερκεράσουν την άμυνα πολλών νησιών του Αιγαίου (όχι μόνο του Ανατολικού).

Δειχνει επίσης την πρόθεση του Τουρκικού Ναυτικού να διατηρήσει τα υπάρχοντα πλοία του σε υπηρεσία μέσα από προγράμματα αλλεπάλληλων εκσυγχρονισμών αυξάνοντας έτσι την συνολική μαχητική ισχύ του. Μαζί με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού 8 φρεγατών Perry με το σύστημα μάχης Genesys, από τις οποίες οι 4 είναι εξοπλισμένες με κάθετο πολλαπλό εκτοξευτή MK41 των 8 κελιών και σε συνδυασμό με την εγκατάσταση του ραντάρ αέρος Smart-S Mk 2 δημιουργείται ένας ισχυρός βασικός κορμός. Συνεπικουρούμενες από 8 φρεγάτες MEKO 200 (4 κλασης Barbaros και 4 Yavuz) δημιουργούν σε ομάδες σκαφών μπορούν να εκτελέσουν πλήθος αποστολών.

O αριθμός των εκσυγχρονισμένων 17 Phalanx φαντάζει υπερβολικός καθώς το Τουρκικό Ναυτικό δεν διαθέτει τόσα συστήματα. Συγκεκριμένα η κάθε φρεγάτα Perry διαθέτει από ένα Phalanx ενός άλλο 1 χρησιμοποιεί το Αποβατικό πλοίο Osman Gazi. Υπολοίπονται 8 συστήματα τα οποία πιθανόν θα εξοπλίσουν τις 8 τουρκικές φρεγάτες MEKO αντικαθιστώντας το σύστημα CIWS Zenith (του οποίου μοναδικός χρήστης είναι το Τουρκικό Ναυτικό)

Τα χαρακτηριστικά της έκδοσης Block 1 Baseline 2 περιλαμβάνουν:

Συσκευή FLIR για παθητικό εντοπισμό επερχόμενων βλημάτων, λειτουργώντας έτσι ακόμη και σε περιβάλλον έντονων παρεμβολών

Νέα βελτιωμένα πυρομαχικά MK244 Enchanced Lethality Cartidges ELC, με μεγαλύτερο βεληνεκές και αυξημένη φονικότητα

Νέες κάνες 20 mm για το εξακανο Phalanx, που παρέχουν μεγαλύτερη αντοχή, χρόνο ζωής και βεληνεκές
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ