2015-05-25 08:21:05
Φωτογραφία για Cyber Alert: Εντοπίστηκαν δύο ανήλικοι που είχαν εξαφανιστεί
Στον εντοπισμό δύο ανηλίκων, ηλικίας 17 και 15 ετών, για τους οποίους είχε δηλωθεί εξαφάνιση σε περιοχές της Αττικής, συνέβαλε μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «Cyber Alert» η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ως προς την πρώτη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο ««Cyber Alert» ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες της 6-5-2015 από Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι ένας 17χρονος, κάτοχος λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε απομακρυνθεί από το σπίτι του από την προηγούμενη ημέρα προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε αγνοούνταν.

Ομοίως, στη δεύτερη περίπτωση, το εν λόγω Κέντρο ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου από Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι 15χρονη, κάτοχος και αυτή λογαριασμού σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε απομακρυνθεί από την οικία της από την προηγούμενη ημέρα προς άγνωστη κατεύθυνση και έκτοτε αγνοούνταν.


Και στις δύο περιπτώσεις, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν άμεσα ενδελεχή ψηφιακή έρευνα των στοιχείων και λοιπών δεδομένων που χρησιμοποιούσαν οι ανήλικοι για την πρόσβασή τους στο διαδίκτυο, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό τους.

Από την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε και ταυτοποιήθηκε σημείο διασύνδεσης σε «προφίλ» που χρησιμοποιούσαν στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί γεωγραφικά η περιοχή όπου κινούνταν.

Σε άμεση συνεργασία με αστυνομικούς των τοπικών Τμημάτων Ασφαλείας, οι υποθέσεις έληξαν αισίως, οι ανήλικοι εντοπίστηκαν εγκαίρως και διασφαλίστηκε η σωματική τους ακεραιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

• στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

• μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBERKID.

• μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ