2015-05-25 08:43:54
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΡΤ
Εντός της εβδομάδος θα «βγει στον αέρα» η ΕΡΤ

Στη 13:00 μετά το μεσημέρι, πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα την διατύπωση γνώμης για την τοποθέτηση του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και τριών μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ. Η συνεδρίαση επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη, ωστόσο, αναβλήθηκε λόγω της μετάβασης του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στη Ρίγα για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. Ο Νίκος Παππάς εισηγείται για την θέση του προέδρου της ΕΡΤ τον Διονύση Τσακνή και για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Λάμπη Ταγματάρχη.

Την αντίθεσή της πάντως, με την επιλογή του Λάμπη Ταγματάρχη ως διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ εξέφρασε ανοικτά η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρόεδρος της Βουλής μάλιστα υποστήριξε ότι έχει ενημερώσει και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για τις ενστάσεις της ως προς το συγκεκριμένο πρόσωπο. «Η επιλογή του Λ. Ταγματάρχη δεν μπορεί να υποστηριχτεί και το έχω πει και στον πρωθυπουργό» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.


Επίσης, διάσταση απόψεων καταγράφεται αναφορικά με την επιλογή της κυβέρνησης να ορίσει τον Λάμπη Ταγματάρχη διευθύνοντα σύμβουλο στην ΕΡΤ. Στη συνεδρίαση Π.Γ. και Προεδρείου της Κ.Ο. έγιναν αναφορές του τύπου ότι ο Λ. Ταγματάρχης ανήκει στο καθεστωτικό τόξο των ΜΜΕ, ότι η προηγούμενη θητεία του στη δημόσια τηλεόραση κάθε άλλο παρά επιτυχημένη θα πρέπει να θεωρείται. Είναι, σύμφωνα με μέλη της Π.Γ., εικόνα από τα παλιά και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές συνθήκες και, κυρίως, να ηγηθεί της προσπάθειας να ξανακερδίσει η δημόσια τηλεόραση την εμπιστοσύνη των πολιτών.

«Δεν χτίζεις το καινούριο με παλιά υλικά», υπογράμμισαν εξάλλου σε κοινή, γραπτή, δήλωσή τους οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, Αγλαΐα Κυρίτση κι'Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης που ήταν δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Αφού υποστηρίζουν ότι πληροφορήθηκαν την πρόταση για τον Λ. Ταγματάρχη από τις σχετικές διαρροές στον Τύπο, επισημαίνουν ότι η εν λόγω επιλογή εγείρει «τεράστιο προβληματισμό και ανησυχία στους ίδιους τους εργαζόμενους».

«Το θέμα έχει τελειώσει», απαντούν συνεργάτες του υπουργού Επικρατείας και αναμένεται, αναφέρουν, η τυπική έκφραση γνώμης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στη Βουλή. Στρατηγική της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι να μην γίνουν κομματικές επιλογές, εν τούτοις στον αρμόδιο υπουργό προτάθηκαν μόνο κομματικά μέλη, ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά. Είναι λάθος, τόνιζαν, να συμβαίνουν αυτά σε μια στιγμή που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει πόλεμο κατά της διαπλοκής και η ΕΡΤ θα δώσει τη μάχη κατά των ιδιωτικών καναλιών.

Κατά την άποψη του υπουργού Επικρατείας, είναι λογικό «στην αρχή κάθε εγχειρήματος να καταγράφονται αντιρρήσεις», αλλά τώρα πλέον πρέπει «όλες οι δυνάμεις να στέρξουν στην ίδια προσπάθεια». Ενώ, σε απάντηση της κοινής δήλωσης των τριών βουλευτών, συνεργάτες του έλεγαν, «οι τρεις βουλευτές που αντέδρασαν είναι πολύ παλιοί για να λένε ότι κάνουμε επιλογές του παρελθόντος».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ