2015-05-25 14:43:25
Φωτογραφία για Τέλος οι εθελούσιες έξοδοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα
"Απαγορευτικό" στις εθελούσιες εξόδους όλων ανεξαιρέτως των επιχειρήσεων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, βάζει το υπουργείο Εργασίας.

Οπως τονίζει ο Δημήτρης Στρατούλης, όποια επιχείρηση θελήσει να προχωρήσει σε εθελούσιες εξόδους μέρους του προσωπικού της, τότε «θα πρέπει να πληρώσει προκαταβολικά όλες τις απώλειες εσόδων» που θα προκληθούν στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Στη σκληρή μάχη που δίνει η κυβέρνηση για την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης αναφέρεται, σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική», ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, ενώ επισημαίνει ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που αφορά τα επικουρικά ταμεία καθώς και τα ταμεία πρόνοιας.

Τονίζει ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων, αν και χαρακτηρίστηκε ως μονομερής ενέργεια από τους εκπροσώπους των δανειστών, έχει φέρει μέχρι σήμερα έσοδα 124 εκατ. ευρώ, ενώ ρυθμίστηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές 3,8 δισ. Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, ο ΟΑΕΕ δεν θα χρειαστεί πρόσθετη κρατική επιχορήγηση μέσα στο 2015, πέραν της προβλεπόμενης, για να καλύψει τις ανάγκες πληρωμών των συντάξεων.


Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης προαναγγέλλει το άνοιγμα του ασφαλιστικού και τη δημόσια διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους ώστε να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ένα νέο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης του ασφαλιστικού συστήματος. Βασικές προϋποθέσεις του διαλόγου θα είναι η διασφάλιση του δημόσιου, καθολικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.

Και ενώ η διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο, ο κ. Στρατούλης επισημαίνει ότι συμφωνία μπορεί να υπάρξει μόνο εάν είναι συμβατή «με το προεκλογικό μας πρόγραμμα και δεν θίγει τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης» στα θέματα του εργασιακού και του ασφαλιστικού.

Πηγή: naftemporiki
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ