2015-05-25 19:22:47
Φωτογραφία για ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Συνεδριάζει εκ νέου στο Μέγαρο Μαξίμου η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης εν όψει της αυριανής συνεδρίασης των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στο Brussels Group στις Βρυξέλλες. Η συνεδρίαση γίνεται εν μέσω δημοσιευμάτων και δηλώσεων ότι τα χρονικά περιθώρια για μία συμφωνία είναι εξαιρετικά περιορισμένα και σε κάθε περίπτωση το Brussels Group πρέπει μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας να έχει καταλήξει τουλάχιστον σε ένα προσχέδιο συμφωνίας, ώστε να συνεδριάσει το Eurogroup και να απελευθερωθούν πόροι, ώστε να καταβληθεί στις 5 Ιουνίου η επόμενη δόση στο ΔΝΤ.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, σε άρθρο του στο project syndicate, υπό τον τίτλο: «Austerity is the only Deal-breaker», εκφράζει την άποψη ότι η καθυστέρηση στη συμφωνία οφείλεται στο γεγονός ότι «οι δανειστές της Ελλάδας επιμένουν σε ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα για αυτή τη χρονιά και πέρα».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελαρίδης, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν βάζει «καταληκτικές ημερομηνίες», ούτε «τελεσίγραφα» και δεν κάνει «εκβιασμούς».


«Επομένως δεν υπάρχουν καταληκτικές ημερομηνίες» ισχυρίστηκε ο κ. Σακελαρίδης, για να καταλήξει όμως ότι προφανώς και η κυβέρνηση κινείται «με βάση τα προβλήματα ρευστότητας» και την «επιτακτική ανάγκη και για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη και για τους θεσμούς να επέλθει σύντομα μία συμφωνία».

Σύμφωνα με τον κ. Σακελαρίδη, η επίτευξη συμφωνίας «είναι θέμα σύντομου χρονικού διαστήματος. Αυτός είναι ο σκοπός της κυβέρνησης, αυτός είναι ο στόχος τον οποίο έχουμε θέσει. Μέχρι τέλος Μάη, αρχές Ιουνίου να μπορέσουμε να είμαστε σε θέση να έχουμε μία συμφωνία αμοιβαία επωφελή».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ