2015-05-25 23:50:31
Φωτογραφία για Ποιές είναι οι συνήθειες που καταστρέφουν την ομορφιά σου!..
Το δέρμα σου δεν είναι όσο λαμπερό θα ήθελες; Μήπως πληρώνεις τις παρακάτω αμαρτίες; 1. Ακουμπάς κάθε λίγο και λιγάκι το πρόσωπο σου. Ακόμα κι αν το κάνεις ασυναίσθητα πρέπει να το σταματήσεις. Τα δάχτυλα σου είναι γεμάτα βλαβερά βακτήρια που καθόλου δεν θες να μεταφερθούν στο προσωπάκι σου. Και εννοείται πως δεν πρέπει να ζουλάς/σπας/ξύνεις τα σπυράκια που βγάζεις. Π Ο Τ Ε.

2. Καπνίζεις. Το κάπνισμα μεταξύ όοολων των άλλων κακών που κάνει στον οργανισμό σου κομπλάρει και τη λειτουργία του κολλαγόνου και της ελαστίνης της επιδερμίδας, που σε άπλα ελληνικά θα πει ότι χάνεις από τη φρεσκάδα και τη λάμψη σου. Έξτρα μείον το γεγονός ότι κιτρινίζει τα δόντια σου και ξέρεις τι σημαίνει αυτό για το χαμόγελό σου.

3. Τρως ό,τι να'ναι. Συχνά. Το να βουτηχτείς μία στις τόσες στην αμαρτία των junk food καθόλου δεν πειράζει, αν όμως κάθε μέρα χτυπάς ένα πεϊνιρλί για πρωινό, ένα πακέτο μπισκότα για δεκατιανό και μισήπίτσα για βραδινό ε, είσαι καταδικασμένη. Η διατροφή δεν επηρεάζει μόνο τα κιλά σου αλλά και τη φρεσκάδα της επιδερμίδας σου. Τα πολλά λιπαρά θαμπώνουν, βαραίνουν και κουράζουν το δέρμα σου ενώ η πολύ ζάχαρη επηρεάζει αρνητικά την παραγωγή του κολλαγόνου.


4. Δεν τρως ό,τι να'ναι αλλά ούτε κι ό,τι πρέπει. Οι δίαιτες πείνας αφυδατώνουν τον οργανισμό σου άρα και την επιδερμίδα σου και σε γερνάνε πριν την ώρα σου. Επίσης εκτός από το δέρμα σου απειλούνται και τα μαλλιά σου. Χάλια;

5. Ξενυχτάς. Ξανά και ξανά. Η έλλειψη ύπνου αλλά και οι άστατες ώρες ύπνου επιβαρύνουν την όψη σου. Το δέρμα χάνει τη λάμψη και τη φρεσκάδα του και οι μαύροι κύκλοι βαραίνουν το βλέμμα σου. Φρόντισε να κοιμάσαι τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ. Σημείωσε επίσης ότι το διάστημα μεταξύ 22:00- 07:00 θεωρείται το ιδανικότερο για την αναδόμηση της επιδερμίδας μας.

6. Βαριέσαι να ξεβαφτείς. Πόσες φορές έχεις διαβάσει ότι δεν πρέπει να κοιμάσαι χωρίς προηγουμένως να μην έχεις καθαρίσει το πρόσωπό σου; Όχι, πες πόσες; Μήπως χιλιάδες; Ας το διαβάσεις άλλη μία και καλή. Σύμφωνες;

7. Δεν φοράς γυαλιά ηλίου. Τα γυαλιά ηλίου δεν είναι απλώς ένα ακόμα αξεσουάρ. Τα φοράμε για να προστατεύσουμε από τον ήλιο και τις υπεριώδεις ακτίνες του τόσο τα μάτια μας όσο και την επιδερμίδα γύρω από αυτά, που είναι υπέρ-ευαίσθητη και υπέρ-ευάλωτη σε ρυτίδες και ερεθισμούς. Οπότε μη διστάσεις να επενδύσεις σε ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ήλιου που θα σε προστατεύσει από τις UV ακτίνες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΖΝΙ... ΣΤΗ ΡΕΑΛ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΖΝΙ... ΣΤΗ ΡΕΑΛ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ