2012-05-05 07:00:15
Φωτογραφία για Το αυτοκίνητο-πολυθρόνα!
Ένα όχημα βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας παρουσίασε η Toyota σε μεγάλο σαλόνι αυτοκινήτου που γίνεται αυτές τις μέρες στο Πεκίνο.

Το i-Real είναι ένα μονοθέσιο όχημα που μοιάζει με… πολυθρόνα και σύμφωνα με την εταιρία είναι το μέλλον της οδικής μεταφοράς.

Η πολυθρόνα των δρόμων

Το φουτουριστικό όχημα χρησιμοποιεί ως καύσιμο μπαταρίες ιόντων λιθίου και διαθέτει τρεις ρόδες από τις οποίες η πίσω μπορεί και εκτείνεται ανάλογα με τη ταχύτητα του οχήματος. Όσο πιο γρήγορα κινείται το i-Real τόσο απομακρύνεται η πίσω ρόδα από τον κορμό του οχήματος για να χαμηλώσει σε ύψος και να γίνει πιο σταθερό. To i-Real διαθέτει περιμετρικούς αισθητήρες για να εντοπίσει πιθανούς κινδύνους σύγκρουσης και προειδοποιεί τον οδηγό με ήχους ή με δόνηση. H… πολυθρόνα μπορεί να κινείται με ταχύτητα 36 χλμ/ώρα και ο οδηγός την ελέγχει με δύο χειριστήρια (joysticks) οπότε οι εξοικειωμένοι με τα videogames δεν θα δυσκολευτούν καθόλου στη χρήση της.

Το όχημα αναπτύχθηκε πριν από αρκετό καιρό αλλά η Toyota έχει αναβάλει πολλές φορές την ημερομηνία που θα το ρίξει στην αγορά. Η εμφάνιση του οχήματος στην πιο αναπτυσσόμενη αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας αυτή τη στιγμή στον κόσμο κάνει πολλούς να θεωρούν ότι ετοιμάζεται σύντομα η κυκλοφορία του.

[Εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ]

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έλληνα άκου με...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έλληνα άκου με...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ