2012-05-05 07:38:04
Φωτογραφία για Αρρωστημένη αντισημιτική φάρσα σε Βελγικό τρένο
«Καλώς ήλθατε στο τρένο με προορισμό το Άουσβιτς. Όλοι οι Εβραίοι να ετοιμάζονται να αποβιβασθούν στη στάση Μπούχενβαλντ»... ένας επιβάτης με νοσηρό χιούμορ πρόφερε αυτές τις φράσεις μέσω του συστήματος μεγαφωνικής ενός βελγικού συρμού, ανακοίνωσαν χθες οι σιδηρόδρομοι του κράτους, οι οποίοι πρόκειται να ασκήσουν μήνυση.

Το επεισόδιο εξελίχθηκε σε συρμό της διαδρομής Ναμίρ-Βρυξελλών προχθες το απόγευμα, όταν ένας άνδρας, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει δημοσιευθεί, εξέπεμψε το παραπάνω μήνυμα μέσω των μεγαφώνων, που προορίζονται αποκλειστικά για τις ανακοινώσεις προς τους επιβάτες, τονίζει ο εκπρόσωπος των κρατικών σιδηροδρόμων (SNCB) Τιερί Νε.

Λίγο αργότερα, ο ελεγκτής του συρμού κατήγγειλε μέσω του μικροφώνου τον κακεντρεχή αστεϊσμό και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του προσωπικού του από τους επιβάτες, τονίζοντας πως επρόκειτο για μία κακόβουλη πράξη.

«Καταδικάζουμε την καταχρηστική χρήση του εσωτερικού συστήματος μεγαφωνικής και των λέξεων που χρησιμοποιήθηκαν», τονίζει ο Νε, ο οποίος δήλωσε πως η δημόσια επιχείρηση «αποφάσισε να καταθέσει μήνυση» μετά το συμβάν.


Τα μικρόφωνα επικοινωνίας, από τα οποία οι ελεγκτές κάνουν τις ανακοινώσεις τους κατά κανόνα ασφαλίζονται με κλειδαριές, τονίζει η SNCB, η οποία αγνοεί έως τώρα πως κατόρθωσε ο δράστης του κακόγουστου αστείου να αποκτήσει πρόσβαση σε μικρόφωνο.

Το συμβάν κατήγγειλε η περιφερειακή βουλευτής των Βρυξελλών Βιβιάν Τετελμπόμ. «Σκανδαλώδες, έχω σοκαριστεί», έγραψε η ίδια στο προσωπικό της ιστολόγιο. Τη φιλελεύθερη βουλευτίνα είχαν ειδοποιήσει δύο από τους επιβάτες του εν λόγω συρμού.
real
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Υπό κατάργηση το «Windows Live»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Υπό κατάργηση το «Windows Live»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ