2015-05-27 04:50:06
Φωτογραφία για Τι έδειξε η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για την αποθήκη του Μουσείου!
Καμία ύποπτη κίνηση δεν καταγράφηκε εσωτερικά στον χώρο της αποθήκης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, στην λεωφόρο 62 Μαρτύρων, όπου φυλάσσονται σημαντικά εκθέματα όπως σαρκοφάγοι και οι υπεύθυνοι εντόπισαν πρόσφατα σπασμένο τμήμα του ελενίτ στην οροφή.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα συστήματα ασφαλείας που ελέγχουν την αποθήκη αλλά και από την εξερεύνηση των αστυνομικών της σήμανσης. Η όποια παραβίαση-εάν τελικώς πρόκειται για απόπειρα διάρρηξης-περιορίστηκε στην οροφή όπου και βρέθηκε σπασμένο τμήμα του ελενίτ.

Οι αστυνομικές Αρχές εκτιμούν είτε ότι έγινε απόπειρα διάρρηξης που περιορίστηκε στην οροφή ή ότι το ελενίτ έσπασε από κάποια άλλη αιτία. Το ύψος της αποθήκης, από το πάτωμα μέχρι την οροφή, αγγίζει σχεδόν τα εννέα μέτρα.

Αστυνομικοί θεωρούν ότι μόνο με κατάβαση με την χρήση σχοινιών θα μπορούσαν να δράσουν οι διαρρήκτες, όμως και πάλι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μεταφέρουν τα ογκώδη εκθέματα.

Οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν τις Αρχές πριν από μία εβδομάδα οπότε και αντιλήφθηκαν το σπασμένο ελενίτ. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να πει πότε χρονικά συνέβη αυτό. Η συγκεκριμένη αποθήκη παρακολουθείται με online σύστημα ενώ υπάρχει και συναγερμός.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ