2015-05-27 10:34:02
Φωτογραφία για ΓΙΑ ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Η έξοδος από την Ευρωζώνη δεν είναι καταστροφή όπως την παρουσιάζουν οι δανειστές και οι εγχώριοι εκφραστές τους, αναφέρει η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο iskra.gr. Παράλληλα, στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για προκλητική παρέμβαση Γιούνκερ στα εσωτερικά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συνέντευξη του επικεφαλής της Κομισιόν στο Euro2day.gr και το MNI. 

Το κείμενο έχει ως εξής:

Ένα νέο πλήγμα επιχειρεί το μαύρο μέτωπο των δανειστών σε βάρος των ελληνικών θέσεων, με την σκυτάλη από τον Ολ. Μπλανσάρ, επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ, να παίρνει ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ. Σε μια εκτενέστατη και αποκαλυπτική συνέντευξή του την Τρίτη 26/5, ο Γιούνκερ έθεσε επί τάπητος όλες τις αξιώσεις των λεγόμενων «εταίρων» σε βάρος του ελληνικού λαού. Ο δήθεν «συμβιβαστικός» και «διπλωμάτης» Ζ. Κ. Γιούνκερ ανέπτυξε τις θέσεις του κινούμενος σε τρεις κατευθύνσεις.


Πρώτη προτεραιότητα για τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι το ξεπάγωμα και η επιτάχυνση των διαδικασιών ξεπουλήματος της εναπομείνασας δημόσιας περιούσιας. Μάλιστα έδωσε έμφαση σε αυτό το ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις γιατί τα νούμερα αλλάζουν. Σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα είναι 22 δισ. ευρώ, ενώ μετά υπήρξε μία πρόταση για 17 δισ., τώρα το ποσό είναι χαμηλότερο και δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο».

Δεύτερος άξονας είναι η αναμόρφωση των συντελεστών του ΦΠΑ σε αντιλαϊκότερη κατεύθυνση και η συνακόλουθη αφαίμαξη των εισοδημάτων των πολιτών κατά 1,8 δισ. ευρώ. Ειδικά σε αυτό το σημείο ο Ζ. Κ. Γιούνκερ διευκρίνισε ότι ο στόχος για επιπλέον έσοδα από ΦΠΑ πρέπει να αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ!

Από την παρέμβαση Γιούνκερ δεν έλειψαν οι αναφορές σε ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και το ασφαλιστικό σύστημα. Υπενθυμίζεται ότι μόλις ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, προς την ίδια κατεύθυνση είχε στρέψει τα βέλη του και ο Ολ. Μπλανσάρ του ΔΝΤ.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑΟι πιέσεις σε βάρος της χώρας δεν περιορίστηκαν στα μέτρα που αξιώνουν οι δανειστές για να προχωρήσουν οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Γιούνκερ προχώρησε σε μια ωμή παρέμβαση του στα εσωτερικά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι δεν εμπιστεύεται το κυβερνών κόμμα, γιατί αυτό δεν είναι ένα «κανονικό κόμμα»!!!

Την απαράδεκτη στάση Γιούνκερ απέναντι σε ένα μεγάλο δημοκρατικό κόμμα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε να ενστερνιστεί το «Ποτάμι». Ο επικεφαλής του Στ. Θεοδωράκης, σε μια ιταμή προσπάθεια να φανεί αρεστός στα ευρωατλαντικά αφεντικά του κάλεσε από την Κρήτη όπου βρισκόταν τον Αλ. Τσίπρα «ν' αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θ' αφήσει. Δε γίνονται και τα δύο, δε γίνεται και Λαφαζάνης και Ευρώπη, δε γίνεται και Καμμένος και Ευρώπη. Δε γίνεται και Μπαλτάς και Ευρώπη» ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΠάντως ο Ζ. Κ. Γιούνκερ δεν μπόρεσε να κρύψει τις ανησυχίες των κυρίαρχων κύκλων της Γερμανικής Ε.Ε. και των υπερατλαντικών «συμμάχων» για μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο επικεφαλής της Κομισιόν ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών όσον αφορά τις απρόβλεπτες συνέπειες ενός Grexit, λέγοντας το εξής: «Είναι σίγουρο ότι αν συμβεί κάτι αρνητικό, π.χ. ένα Grexit, ένα Graccident ή μία χρεοκοπία, αυτό δεν θα επηρεάσει μόνο την Ελλάδα. Πάντα δήλωνα απολύτως ξεκάθαρα ότι δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες αυτού και ότι θα είχε προφανώς επιπτώσεις για την ευρωζώνη και μέσω αυτής για την παγκόσμια οικονομία. Άρα, αυτό είναι φυσικά ένα ελληνικό πρόβλημα, αλλά είναι επίσης και δικό μας πρόβλημα».

Η έξοδος από την Ευρωζώνη δεν είναι μια καταστροφή όπως επιχειρούν να την παρουσιάσουν οι δανειστές και οι εγχώριοι εκφραστές τους, αφού οι ίδιοι πλέον παραδέχονται ότι οι δυσκολίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν θα είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που θα αντιμετώπιζε ενδεχομένως η Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν επιτευχθεί μία συμφωνία που να είναι συμβατή το κυβερνητικό πρόγραμμα, η χώρα μας έχει πολλές εναλλακτικές βιώσιμες λύσεις για να εφαρμόσει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, με στόχο την προοδευτική έξοδο από την πολύχρονη οικονομική κρίση και την ανόρθωση του τόπου.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ