2015-05-27 12:15:57
Φωτογραφία για Βραδιά εγκέλαδου στη Βόρεια Ελλάδα - 11 σεισμοί σε τρεις ώρες!
Αυξημένη σεισμική δραστηριότητα παρατηρήθηκε το βράδυ της Τρίτης 26 Μαΐου στους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών, με 11 σεισμούς να πραγματοποιούνται σε διάστημα 3 ωρών περίπου.

Συγκεκριμένα, ο «χορός» των ρίχτερ ξεκίνησε στις 20:53 με τον πρώτο σεισμό στα 3,8 ρίχτερ, στην περιοχή του όρους Μπούρινου και εστιακό βάθος 5 χλμ. Ακολούθησαν οι υπόλοιποι σεισμοί μικρότερης έντασης από 1,7 ρίχτερ εώς και 3 ρίχτερ με επίκεντρα διάφορες περιοχές των νομών Κοζάνης και Γρεβενών, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, με τον τελευταίο να σημειώνεται στις 23:37 και πάλι νοτιοδυτικά της Κοζάνης, στο όρος Μπούρινο.

Το kozaniLife.gr επικοινώνησε με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, όπου μας δήλωσαν:

«Μιλάμε για μια μικρής τάξεως σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή, η οποία δεν φαίνεται να είναι ανησυχητική, υπό την έννοια όμως των χαμηλών μεγεθών. Σύμφωνα με την όλη δραστηριότητα της περιοχής σας, θεωρούμε φυσιολογική την σεισμική αυτή ακολουθία. Σε όλη την Ελλάδα παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα αυτή τη στιγμή. Εμείς θα είμαστε υπό στενή παρακολούθηση της περιοχής, όπως και όλου του Ελλαδικού χώρου φυσικά, όπου υπάρχει αυξημένη σεισμική δραστηριότητα. Ευχόμαστε ένα ήσυχο βράδυ για όλη την Ελλάδα».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ